"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 3., hétfő

Ismételten a Riói Ifjúsági találkozó miséjéről [videókkal]

A világhírű Rio de Janeiró-i a Copacabanai strandon 2013 július 28-án tartották meg a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót záró 3 órás misét. Hárommillió fiatalon kívül részt vett rajta négy latin-amerikai államfő is.


A misén volt fitness óra, békecsók, ajándékozás, tánc, tapsolás, koncertek, sőt nők is áldoztathattak műanyag tálakból és poharakból és közben még lubickolni is lehetett a tengerben. A papok napszemüvegben és baseball sapkában voltak. Ferenc pápa mise előtt ivott egy koktélt, amivel megkínálták.

A végén a pápa az evangélium széles körű hirdetése mellett emelt szót, és egyúttal bejelentette, hogy a következő találkozót 2016-ban Krakkóban tartják.

"Az evangélium elvitele Isten erejének elvitele, amellyel kiirtják és elsöprik a rosszat, az erőszakot, szétrontják és lerombolják az önzés, a türelmetlenség és a gyűlölet falát, felépítik az új világot" - mondta.

Mi ebből az új világból nem kérünk, a videó alapján látható milyen messze áll a katolikus hittől és liturgiától ez a rendezvény:

Minden, ami valaha szent volt, azt ma semmibe veszik!

J. Vennari által készített video mix és a teljes videó:


Forrás: jocselekedet.uni.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: mint az elmúlt pénteken írtam, az ember azt hinné, hogy lejjebb már nem lehet, de mindig mindig jön egy újabb. A koktélhoz csak annyi hozzáfűzni való van, hogy felteszi az ember a kérdést: "A szentségi böjt a Szentmise előtt már nem kötelező?" Még a Novus Ordoban is kötelező (lenne) az egy óra, de az egyház tradícionális tanítása szerint az egy óra az három óra. A papok esetében a Szentmise bemutatásának megkezdéséig kell a három órának eltelnie. A híveknek a szentmisében történő áldozásig.