"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 18., kedd

Bergoglio nyilatkozata a Corriella della Sera-ban

Nagy érdeklődéssel vártam a riportot, ahol a bevezetőben többek között a főszerkesztő felveti, hogy minden, ma az egyházat feszítő kérdés szóba fog kerülni. Kína, marxista vád, szexuális visszaélések, születésszabályozás stb.
Továbbiakban azt írja a szerkesztő, hogy az egész világot meghatotta a „buona sera” köszöntés. (Apologéta: erről én is posztoltam tavaly ITT) Lehet, kivéve engem. Persze tudom, lassan bele kell olvadni a politikailag korrekt, liberális civil világba, már az utcán papnak, apácának habitust sem illik viselni, sőt Németországban a püspöknek egy huszonéves srác is csak annyi bök oda foghegyről, hogy „Tschüss”.



Siegmund Freudra, a szélhámos zsidó, címeres ateista álpszichológusra való hivatkozás pedig egy pápa szájából több, mint blaszfémia. (Részletesebben kifejtve Sümegh László Ausztriai anziksz könyvében, A karmester zeneszerző című írásában, de lényegesen keményebben fogalmaz Szendi Gábor.)

A továbbiakban azt nyilatkozza Bergoglio: "Ismertem sok kiváló embert, akik a marxizmus hívei voltak" [a riport után ezen nem is csodálkozom] (Apologéta: Bergoglionak a marxista-kommunista Felszabadítási teológiához vonzódásáról már volt szó a blogban, amit "A végjáték elkezdődött IV. rész"-ből lehet felfrissíteni), de merte volna ugyanezt nyilatkozni, hogy ismertem sok nemzetiszocialista gondolkodású embert, akik kiváló emberek voltak. (Lénárt Fülöp, Stark akiket én is ismertem.)

Később szó kerül Kasper bíboros elhíresült előadásáról a házasságról szóló tanításról, de már meg sem említi Bergoglio, hogy a házasság szentség. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az élettársi kapcsolatot milyen teológiai (Apologéta: farizeusi) bukfenccel fogják „szentségesíteni” a közeljövőben?

A legmeredekebb és a szabadkőműveseknek legjobban tetsző rész bizonyára az, amikor a Szentatya Kínáról nyilatkozik, arról a Kínáról, ahol papok százai vannak börtönben (Apologéta: hitükért, Urukért, Egyházukhoz való hűségükért, mert hivatalos római-) katolikus egyház pedig évtizedek óta a „föld alá” szorult.

Minden katolikust hülyének nézve azt meri nyilatkozni, hogy „közel állunk Kínához”. Most zavarban vagyok, mert nem tudom, ezt földrajzilag vagy világnézetileg érti? Majd hozzáteszi: Levelet írtam Kína miniszterelnökének megválasztása után, ő pedig válaszolt. (Ez a minimum a diplomáciai protokollban.)

Vannak tehát kapcsolatok. Ez nem többes szám, hanem mindössze egy udvarias kapcsolatfelvétel-kísérlet. Nagy nép a kínaiaké (ez bizony igaz), s én szeretem őket – mondja a továbbiakban, és a kínai komcsik most vidáman dörzsölik tenyerüket.

Ez már több mint jámborság Szentatyánk részéről. Halálos ítéletek Kínában, súlyos börtönbüntetések, nem folytatom, el kell menni Kínába katolikusnak... S ő szereti őket.

Megáll az ember esze!

Persze tudom, jó kereszténynek mindenkit kell szeretni, Nektek pedig, kedves lovagtestvéreim ajánlom, hogy szeressétek Gyurcsány Ferencet, Mesterházi Attilát, Simon Gábort, Sztálint, és országunk összes tönkretevőjét.

Ja, és ne feledjétek, még nagyon sok jót fogtok hallani új pápánkról, elsősorban a Népszabadságban, vagy az ATV-ben és hasonló orgánumokban.

Sümegh László
a Szent István Lovagrend tagja

PS: Természetesen nem kételkedem Szentatyánk jóhiszeműségében (Apologéta: én ezt nem mondanám el magamról, mert szerintem [óh, mily nehéz is ezt kimondani] Bergoglio pápánk feladatot teljesít, és nem azt amit elvileg az Isten bízott rá megválasztásával, hanem inkább a szabadkőművesek által rárótt feladatot. Lásd a "A katolikus "megújulás" gyümölcsei képekben - 1. rész " posztot és abban is a negyedik képet), jámborságában, a szegényekért tett jó cselekedeteiben, de azért, hogy ilyen emberrel találkozzunk, elég elmenni Erdélybe, Csaba testvérhez. Őt is javasolták már béke Nobel-díjra. Annak pedig én örülnék a legjobban, ha félreolvastam volna megválasztásának első évét ünneplő pápánk nyilatkozatát.

Forrás: kuruc.info