"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. március 13., szerda

Sh'ma Yisrael: csak a jó Isten tudja, ...

"Mi lesz ha ne adj Isten megint egy zsidót választanak pápának és ki lesz akkor Erdő helyett?"
Ezt kivételesen nem én mondom, nem mi mondjuk Magyarországon. Ha mi mondanánk, akkor minket már rég börtönbe zárnának, csak az lenne a kérdés hogy bírósági ítélettel vagy anélkül. Lehet, egy ilyen mondás után újra nyitnák a recski rézbányát, vagy a hortobágyi munkatábort. De az biztos, hogy vinnének. De...


aki ezt le merte írni, az nem magyar, nem keresztény (nem vízzel keresztelték, hanem késsel a nyolcadik napon, ezeket vinnék a fentebb megnevezett helyekre), hanem egy echte zsidó, mégpedig Izraelből. Az igaz, hogy nem ortodox, hanem csak neológ, de zsidó. A vén Naftali Krausz, aki magát Budapestről exportálta Jeruzsálembe anno.

Én csak azt nem értem, hogy miért akar beleszólni a pápaválasztásba. De azt se értem, hogy miért lenne neki rossz, ha zsidó lenne a pápa (lásd ezt a tavaly írt posztomat: A nagyváradi rabbiunoka lenne Szent Péter trónusának várományosa?). Vagy ez is csak egy zsidó belháború része lenne? Ki tudja? Majd meglátjuk.

De arra jó eséllyel tudok válaszolni, hogy ki lenne Erdő helyett, ha megválasztják. Nagyon valószínű, hogy a Ternyák Csaba, akiről már 2002-2003-ban is azt lehetett hallani, hogy nagyon aspirál az esztergomi székre, ami vonzza a bíborosi kinevezést is.

Forrás: Naftali Ktausz blogja alapján

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison