"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. március 5., kedd

A pápaválasztó Barbarin bíboros a lyoni mecsetben imádkozott

"Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem." Ex 20,2]
Lyon érseke, a közelgő konklávé egyik tagja, a 62 éves Philippe Barbarin bíboros a napokban ellátogatott a Lyon-i Nagy Mecsetbe, hogy ott egy héttagú család kiszabadulásáért imádkozzon, akiket Kamerunban raboltak el, és túszként tartanak fogva. „Allah jobban meghallgatja az imákat, mint a mi Urunk Jézus Krisztus?” – teszi fel a hírre a kérdést a Riposte Catholique francia internetes oldal.
(htttp://www.leprogres.fr/rhone/2013/02/23/francais-enleves-au-cameroun-mgr-barbarin-prie-a-la-grande-mosquee)

Kamel Kabtane, a lyoni mecset vezetője internetes honlapján a következőket tette közzé: „Barbarin bíboros, Gallia primása, 2013. február 21-én délután meglátogatta a lyoni Nagy Mecsetet, hogy az iszlám közösséggel együtt imádkozzon hét francia túsz, köztük négy gyerek kiszabadulásáért. Az imára nagyszámú publikum előtt került sor. Miután a Nagy Mecset rektora, Kamel Kabtane, a Koránból recitált, imára szólította fel a közösséget a túszok gyors kiszabadulásáért. A bíboros meghatódott a lyoni mecsetben látott testvéri találkozótól és együtt imádkozott a jelenlevőkkel.
A szertartást a mecset imámja zárta be, miután a békéért, az emberek közötti testvériségért és az ártatlan embereket érintő igazságtalan háborúk elleni imára szólított fel.

Barbarin bíboros fellépése a mecsetben nem volt premier. Ahogy a Riposte Catholique írja, a bíboros már 2010-ben egy szentmise után a Koránból recitált (http://www.riposte-catholique.fr/perepiscopus/islam/lecture-du-coran-apres-la-messe-avec-le-cal-barbarin-2#.USslyvI32Qx) és 2011-ben egy másik rendezvényen még az iszlám hitvallást, a schahada-t is elmondta. Ez utóbbival kapcsolatban az érsek titkára, Renaud de Kermadec azt nyilatkozta, hogy egy vallások közötti párbeszédért rendezett konferencián a bíboros előadásában félreértettek valamit.

Forrás: www.katolisches.info (www.katolikus-honlap.hu)

Apologéta: Ez a vég. Bár nem egyedül álló és nem az első dolog, mert a boldoggá avatott II. János Pál pápánk a Koránt csókolgatta. Bíboros és püspök testvére meg már mecsetben imádkozik és a Korán tanítását idézi. De az egésznek a csúcsa, hogy a Jézus tagadó muszlimokkal együtt imádkozta a schahada-t, a muszlim hitvallást. Ez ERETNEKSÉG. Ugyan is, amikor valakit pappá szentelve Istennek ajánlanak, akkor a szentelés előtt le kell tennie a püspökének a Credot - A Nicea-Konstantinápolyi Hitvallást. Soha ne felejtsük, hogy mindez a SÁTÁN műve, mert már Szent János apostolnak is megmondta Isten a Jelenések Könyvében, hogy a végső időkben nagy lesz az elpártolás és hamis próféták jönnek. Egy ismerősömet tudom idézni, akivel tegnap beszélgettem, amikor azt idézte, hogy idős korára megtalálta Istent és a hitet (NOM), de tapasztal olyanokat, amik ellen a legbensőbbje tiltakozik, hogy az nem lehet helyes, nem lehet igaz. Mondtam neki, hogy ilyenkor a belső hitérzéke tiltakozik, mint amikor a lelkiismeretünk tiltakozik valaminek az elkövetésére készülve, hogy az nem helyes, az bűn. Ne engedjünk a bűn (sátán) csábításának, ha legbelül azt érezzük, hogy valami helytelen. Inkább beszéljük meg gyóntatónkkal, vagy olyan személlyel, akinek adunk a véleményére.