"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. március 13., szerda

Non habemus papam - a második-harmadik körben...

A Sixtus-kápolnában kedden délután a konklávéra összegyűlt 115 bíboros első szavazását követően háromnegyed 8 előtt, majd szerdán a két délelőtti forduló után is, fél 12 után is fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből. Ez annyit jelent, hogy a szavazó bíborosok közül senki sem érte el a kétharmados többséget, vagyis a 77 szavazatot.

Ma a Pál-kápolnában negyed 9 és negyed 10 között szentmisét mutattak be. Fél 10-kor megtartották a napközi imaórát, majd sor került a szavazásokra a Sixtus-kápolnában. Fél 1-kor a bíborosok visszatérnek a Szent Márta Házba, ahol 1 órakor ebédelnek.

Délután 4-kor ismét az Apostoli Palotába mennek át, ahol 16.50-kor kerül sor a szavazásra a Sixtus-kápolnában. Este negyed 8-kor a bíborosok Vesperást tartanak, majd fél 8-kor visszaindulnak a Szent Márta Házba, ahol este 8 órakor vacsoráznak.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison,