"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. június 27., csütörtök

A végső idők - Halálos adagú gyógyszert írhat(ná)nak fel a quebeci orvosok

Veronique Hivon, a kanadai szövetségi állam egészségügyi minisztere június 12-én nyújtotta be törvényjavaslatát az orvosilag támogatott öngyilkosságról. A kezdeményezés szerint az orvos felírhatna halálos adagú gyógyszert azon mentálisan beszámítható állapotban lévő betegeknek, akik beleegyezésüket előtte többször megerősítették írásban. A kérést két másik orvosnak is jóvá kellene hagynia – írja a CNA.

A kanadai szövetségi kormány azonban leszögezte, hogy felülvizsgálja a quebeci törvénykezést, ha szükséges, mivel az eutanázia és a támogatott öngyilkosság a kanadai jogba ütközik. A kanadai parlament többsége nemrég vetette el a szövetségi jog ezen passzusainak módosítását.

Egy katolikus életvédő szervezet leszögezte: a javaslat a gyilkolás jogát adná meg az orvosoknak, az egyetlen méltóságteli megoldás az ilyen esetekre nem ez, hanem a palliatív ellátás.

Forrás: Magyar Kurír

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: Ez a kezdeményezés jól illik abba a sorba, melyről néhány napja posztoltam. A link lentebb megtalálható. Ez a végső idők jele, amikor a sátán elszabadul. Az Egyház tanítása szerint az öngyilkosság bűn és elkövetője halálos bűnben meghalva lelkét a pokolra juttatja. Nem véletlen, hogy a sátán szándéka az, hogy az emberek neki adják el örök életű lelkeiket és ne teremtőjüknek az Istennek.

Ajánlott olvasmány:
  1. A végső idők - Gyermek gyilkos belgák