"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. január 20., hétfő

Mi a különbség temetés és temetés között Rómában

"Policarpo Nowak atya, a Vatikáni Államtitkárság munkatársa homíliájában hangsúlyozta, hogy a mai gazdasági, spirituális és erkölcsi válság idején sokak szíve megfagy és sokak embertelen körülmények között hunynak el. Védekeznünk kell az egoizmus, a közöny ellen, több időt szánva embertársainkra és elismerve elsősorban istengyermeki méltóságukat."

A fenti Homília részlet igen érdekes. Érdekes annak a fényében, hogy Róma vikáriusa tavaly októberben megtagadta egy folyamatosan szentségekhez járuló, hitét gyakorló katolikustól a temetési szertartást. Ráadásul ez a temetés botrányba fulladt.


Igen! Erik Priebke temetéséről beszélek. Nem tisztem megítélni Priebke második világháborús tevékenységét, de azt igen, hogy egy folyamatosan szentségekhez járuló, hitét gyakorló katolikustól a temetési szertartást nem lehet megtagadni, mert ez Istenhez kiáltó bűn és a római-katolikus Egyház kétezer éves hagyományának a teljes megtagadása.

A bevezetőben idézett homília 2014. január 10-én hangzott el a Pápai Orbán Egyetem kápolnájában, ahol egy 2013. december 10-én elhunyt hajléktalannak adták meg a végtisztességet. A hajléktalannak megadták a végtisztességet, tavaly októberben Erik Priebkétől megtagadták. Itt tart Egyházunk. Virtuális keresztényként viselkedik. Amit a média pozitívan közvetít a politikailag korrekt megoldások között, azt megtartja és végrehajtja, ami úgymond politikailag inkorrekt, azt nem. A mindenható Isten és a mi Urunk Jézus Krisztus irgalmazzon nekik.
Apologéta

Homília forrása: orokvaros.network.hu

Ajánlott olvasmányok:

  1. Egy temetés margójára...
  2. Egy temetés margójára... [folytatás + videó]
  3. Egy temetés margójára - az előzmények
  4. Egy temetés margójára... - „Gyűlölni nem születtem...
  5. Egy temetés margójára - A gyűlöletnek ismernie kel...