"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. január 18., szombat

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Január [videóval]

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítok, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta
Miután 2013 lassan elmúlt, álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el, milyen eseménydús is volt ez az év mind Jehova Tanúi, mind az Őrtorony Társulat számára. Amikor jegyzeteket készítettem ehhez az áttekintéshez, feltűnt, hogy 2013 egyes hónapjai jóval eseménydúsabbak voltak, mint a többi. Volt olyan idő az elmúlt évben, amikor úgy tűnt, semmi sem történik, majd kíméletlen hírek, perek és ellentmondásos Őrtorony-cikkek időszaka következett, melyekkel alig bírtunk lépést tartani.

Természetesen az Őrtoronynak nincsenek ilyenfajta gondjai, amikor arról van szó, hogy követőit tájékoztassa az eseményekről. Egyetlen olyan cikket sem közöltek le a jw.org-on, vagy a kiadványokban, amelyek egy kicsit is kedvezőtlen színben tüntették fel a szervezetet.

Nem véletlen, hogy 2013 szeptemberében egy Ébredjetek!-cikkben az olvasókat arra figyelmeztették, hogy szkepticizmussal kezeljék a médiában megjelenő híreket. Az Őrtorony sajtóvisszhangja mostanában nem túl jó, és az Őrtorony elszántan igyekszik elszigetelni ettől Jehova Tanúit, amennyire csak tudja. Mindennek rózsaszínűnek és tökéletesen boldognak kell tűnnie az Őrtorony szellemi utópiájában.

Mi itt a JWsurvey-nél elköteleztük magunkat, hogy figyelemmel kísérjük, mi is történik VALÓJÁBAN az Őrtorony berkeiben, akár hízelgő ez a szervezetre és tantételeire nézve, akár nem. Reméljük, hogy tetszeni fog ez a rövid kis összeállítás a 2013-as év eseményeiről.

Január


Januárban Tanúk milliói kapták kézhez a 2013-as Évkönyvet, mely beszámol az előző év eseményeiről. A 29-30. oldalon levő történet elmondja, hogy a nigériai Lagosban egy Tanú-család túlélt egy pusztító repülőgép-szerencsétlenséget, mely 153 utas életét követelte. Éppen összejövetelen voltak, amikor a repülőgép becsapódott a lakótömbjükbe, ezért úgy gondolták, hogy „Jehova keze” is szerepet játszott a dologban.
Másutt, az Évkönyv 138. oldalán, egy myanmari házaspárról szóló beszámoló található, akik ott hagyták állataikat, hogy elmehessenek a Kerületkongresszusra, és ennek eredményeként 19 csirke elpusztult. A beszámoló szerint a következő évben állatállományuk nagymértékben felszaporodott, míg a falujukban mások csirkéi betegség miatt elpusztultak. Később, a nyári Különleges Kongresszus egyik beszédében Anthony Morris III, a Vezető Testület tagja,  újra elmondta ezt a történetet, hogy illusztrálja, a Tanúk sohasem kerülhetnek hátrányos helyzetbe amiatt, hogy elmennek a kongresszusokra.
Januárban történt az is, hogy az Őrtorony azzal fenyegetőzött, beperli ezt a weboldalt, mivel az megjelentette a mára már hírhedtté vált, 2012. október 1-jei keltezésű, véneknek szóló levelet, mely a gyermekbántalmazással foglalkozik (letölthető ezen a linken). Január 3-án a webtárhely-szolgáltatónk 24 órára lekapcsolta a JWsurvey-t, miután a Patterson jogászai perrel fenyegetőztek, mi pedig képtelenek voltunk időben eltávolítani a levelet a szerverünkről.  
Ezzel a kemény intézkedéssel azonban öngólt lőttek, mert ez egyértelművé tette a Tanúk számára, hogy az Őrtorony a végletekig is hajlandó elmenni, hogy a számára kellemetlen információkat visszatartsa a nyilvánosságtól. A történteket tisztázó YouTube-videót


már több, mint 25.000-en látták. Azóta már a levél is a nyilvánosság elé került, miután egy ausztráliai perben bizonyítékként idézték.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison