"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. január 25., szombat

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Március

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta


Márciusban egy különleges cikk jelent meg az ausztráliai The Age magazinban, melyben Raphael Aron pszichológus (balra) „kegyetlen szektának” nevezte az Őrtorony Társulatot, amiatt, hogy korábbi tagjaikkal mindenféle kapcsolatot megszakítanak. Azzal, hogy erre a problémára felhívta a figyelmet, Aron csatlakozott Nick Xenophon szenátorhoz (középen), aki azt sürgette, hogy alaposabban vizsgálják át a vallásos szervezeteket Ausztráliában.

Talán 2013 egyik legváratlanabb fejleménye volt a július 15-i Őrtorony példa nélkül álló kiszivárogtatása (mely a „hű rabszolgával kapcsolatos „új világosság” magyarázatát is tartalmazta) majdnem három héttel a szokásos megjelenése előtt.

Egy, még mindig a szervezetben levő informátoromnak sikerült e-mailben észrevétlenül eljuttatnia hozzám egy beszkennelt példányt. Így nekem jutott az a feladat, hogy ezt nyilvánosságra hozzam, de először is ki kellett bogoznom azt a nyakatekert logikát és bizarr okfejtést, mellyel a Vezető Testület igazolni próbálta új hatáskörét. Az ennek eredményeként megszületett cikk nagyon népszerű lett a JWsurvey olvasótáborában. Az első 48 órában majdnem 5000-en látogatták meg az oldalt, később pedig számos nyelvre lefordították [például mi, magyarra].

Szintén márciusi esemény a Jehova Tanúiról szóló, 2013-as Globális Felmérés elindítása, melyre mostanáig több, mint 1.700 szavazat érkezett!

Forrás: jahovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison