"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. szeptember 9., szerda

Kiss-Rigó László: "Ők nem menekültek, ez egy invázió, át akarják venni a hatalmat; a pápának fogalma sincs a helyzetről"

"Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem. Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt." [Gen 20,2-4]

A sátán vallásának követőiről, mint menekülteknek, nyilatkozta Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyés püspök a posztban foglaltakat. Nos fog is ezért ő hideget-meleg és mindent kapni, mert el mert térni az általános - a regnáló pápa - által kinyilatkoztatott és igazságnak vélt magyarázatoktól, illetve elvárásoktól. Pedig csak megtartja Isten parancsait - ebben az esetben -, itt most a poszt bevezetőjére gondolok, a Tízparancsolat első parancsát.

Ehhez kapcsolódik Ferencnek, a pápának a felhívása, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekültet (menekült) családot. Azok közül akiknek a 98-99%-a muszlim. Az a muszlim, aki hitének az iszlámnak tanítása szerint a keresztényeknek három lehetőséget ad:
  • Áttér az iszlám hitére - azaz megtagadja a Szentháromságos egy Istent, és helyette egy emberi hitet, vallást követ,
  • Nem tér át az iszlámra, de "örök váltságot fizet" az életéért, gyakorlatilag szolga, rabszolgasorba kerül,
  • Ha egyiket sem választja, akkor marad a halál, azaz kivégzik.
Azon (is) el kell gondolkozni minden kereszténynek, hogy megfogadva Ferencnek, a pápának az ajánlatát a befogadással kapcsolatban, hogy beengedi-e a sátánivadékot a házába, mert minden muszlimnak kötelező hitének terjesztése, a térítés, akár erőszakosan is. Ez pedig - kedves katolikusok, akik még járnak gyónni -, beleütközik a gyónás végi erős fogadásba: "Erősen fogadom, hogy kerülöm a bűnt és a bűnre vezető alkalmat."  Esetünkben a befogadás az bűnre vezető alkalom, mert a bűnt engedem be a házamba. Nem kell beledőlni abba a csapdába, amit nekünk keresztényeknek - katolikusoknak - szoktak mondani, hogy "Szeresd felebarátodat, mert arról ismerszetek meg, hogy az enyéim vagytok". Nos ez a keresztényekre vonatkozik és nem a muszlimokra. Hogy matematikai hasonlattal éljek, a muszlimok nem részei annak a halmaznak, amire a fenti tanítás érvényes. Ők soha nem voltak, és nem lesznek az "ővéi", azaz Jézusé. De ha ezt kimondod, akkor Te vagy elítélve, kirekesztve. Vállald büszkén az ítéletet és a kirekesztést, mert Te követed a jézusi utat és tanítást.
Apologéta
Most pedig álljon itt az ominózus nyilatkozat és cikk.

Kiss-Rigó László:
"Ők nem menekültek, ez egy invázió, át akarják venni a hatalmat; a pápának fogalma sincs a helyzetről"

Korábban többször egyértelművé tettük, hogy nem a szívünk csücske a korábban a III/III által beszervezett püspök, aki többnyire besúgók mentegetéséből, cigányok és holokausztozó zsidók dédelgetéséből jeleskedik - de úgy látszik, mindenki már az ő szívébe se fér be: az alábbi állásfoglalása ugyanis igencsak korrektnek mondható (már amennyiben valóban ezt nyilatkozta, és nem forgatták ki a szavait) - még akkor is, ha egyik mozgatórugója az Orbánnak való megfelelni akarás lehet.


Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök hétfőn különvéleményt fogalmazott meg a The Washington Post szerint Ferenc pápa "menekültek" befogadásáról szóló felhívásával kapcsolatban. Erdő Péter bíboros és Veress András püspök hétfőn levélben köszönte meg a pápa vasárnapi útmutatását. Mint írták, készséggel eleget tesznek a kérésnek, hogy minden európai plébánia fogadjon be egy "menekült" családot. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pedig közölte, egyelőre még gondolkoznak, milyen konkrét lépésekkel tudnának eleget tenni Ferenc pápa felhívásának.

Kiss-Rigó László azonban a jelek szerint másképp gondolja: "Ők nem menekültek, ez egy invázió. Allah Akbar kiáltásokkal jönnek hozzánk. Át akarják venni a hatalmat" - fogalmazott.


Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják. „A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít” - mutatott rá.

Az amerikai lap szerint a püspök erős kifejezései egy szélesebb körű Európán belüli konfliktusra világítanak rá. A keresztény kontinensre ugyanis döntő többségében muszlim menekültek érkeznek. A Ferenc pápa által szorgalmazott együttérzés és adakozás szelleme a leggyakrabban Orbán Viktor magyar miniszterelnök által hangoztatott nézetekkel ütközik: Orbán attól tart, hogy a menekülthullám veszélyezteti Európa keresztény karakterét.

És, legalábbis Magyarországon, a miniszterelnök véleménye látszik felülkerekedni - írja a The Washington Post. Kiss-Rigó legalábbis egy hétfői interjúban azt mondta, teljesen egyetért a miniszterelnökkel, "a pápának pedig fogalma sincs a helyzetről". Kiss-Rigó szerint az Európába áramló tömeg magukat menekültnek kiadó emberekből áll, akik óriási fenyegetést jelentenek Európa keresztény, univerzális értékeire.

A németországi sajtó is foglalkozik a hírrel


A püspök szavait kedd reggel címlapon hozta a Frankfurter Allgemeine Zeitung online kiadása, megjegyezve, hogy bár a magyarok "nem túl vallásosak", a keresztény hagyományok fontos szerepet játszanak, és az emberek a mai napig büszkék arra, hogy Magyarország volt a nyugat védőbástyája az 1500-1600-as évek oszmán támadásai alatt. A német napilap szerint Kiss-Rigó szavai "nem képezik az egyház többségi véleményét".

(Kuruc.info - WP - FAZ - HVG - Mandiner nyomán)


Frissítés: részben bejött a megérzésünk, a püspök szerint "eltorzították" a szavait - hogy aztán, némi finomhangolással bár, de tulajdonképpen megismételje a lényeget, nem feledve el újból hangsúlyozni: Orbán Viktornak igaza van.

Alább olvasható a Civilhetes vonatkozó cikkrészlete: 
Kedden késő délután, amikor sikerült elérnünk a szegedi püspököt, még nem olvasta a cikket. Az onnan vett idézeteket hallva kijelentette: „Eltorzították a szavaimat”.
Kiss-Rigó László lapunknak hangsúlyozta, hogy maximálisan egyetért azzal a lelki iránymutatással, amelyet Ferenc pápa fogalmazott meg felhívásában. A katolikusoknak valóban kötelességük segíteni a menekülteket. Kevesen mondhatják el magukról, hogy karitatív ügyekben többet tesznek, mint a szeged-csanádi egyházmegye. Csak éppen erről alig-alig számol be a sajtó – állapította meg a püspök.
Orvosnak készülő arab és afrikai (közöttük muszlim) diákoknak biztosítanak ösztöndíjat. Továbbá: „Humanitárius segítséget mindenkinek folyamatosan és feltétel nélkül nyújtunk. A napokban például közel egymillió forint értékben vásároltunk és szállítottunk takarókat.” A szeged-csanádi egyházmegye megfelelő intézményei készek mindenkit befogadni, aki menekültként regisztrálja magát, és a szükséges papírok megszerzése után Magyarországon szeretne letelepedni. „Más kérdés, hogy a mostani migránsok áradatában még nem találkoztunk ilyen személlyel” – jelentette ki Kiss-Rigó László.

Az amerikai lapnak – folytatta – ilyen összefüggésben nyilatkozott arról, hogy a pápa nyilvánvalóan nem rendelkezik, nem is rendelkezhet alapos ismeretekkel a magyarországi állapotokról. Személyes tapasztalataira hivatkozva azt állította, hogy a határt Röszke térségében átlépők nem fogadják el az ennivalót és a vizet. A püspök szerint előfordult, hogy kövekkel dobálták meg azokat, akik segíteni próbáltak rajtuk.
„Ez egyfajta betolakodás. Nem menekültek jönnek, hanem gazdasági bevándorlók, provokatőrök és még ki tudja, milyen jövevények” – mondta Kiss-Rigó László. Megjegyezte, hogy a hozzánk érkezőknél több pénz van, mint egy magyar rendőr féléves fizetése. Kérdésünkre úgy vélte, hogy ez nem egyedi eset, hanem általános jelenség.

A szegedi püspök valóban támogatja azt a politikát, amelyet ebben az ügyben Orbán Viktor képvisel. A cikk sugalmazásától eltérően azonban ez nincs ellentétben a katolikus egyház elveivel – hívta fel a figyelmet. Kiss-Rigó László nagyra értékeli, hogy a miniszterelnök vette a fáradságot, és minap a helyszínen, a határnál tájékozódott a kialakult helyzetről. A püspök megítélése szerint a miniszterelnök azon kevesek közé tartozik, akik képesek rátalálni az „értelmes és keresztény” megoldásra.

A menekültek befogadásáról és segítéséről szóló felhívását készséggel és örömmel követjük” – Erdő Péter bíboros és Veres András, a püspöki kar új elnöke a magyar katolikus püspökök nevében ezt írta Ferenc pápának. Kiss-Rigó László tökéletesen egyetért a levél tartalmával, amely – meggyőződése szerint – összhangban áll az általa elmondottakkal, és azzal, ami a szeged-csanádi egyházmegye gyakorlatává vált.

Forrás: https://kuruc.info

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison