"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. szeptember 5., szombat

A "szeretet vallása" nevében mérgesgázt vetett be az Iszlám Állam

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet az utóbbi hetekben több alkalommal is mérgesgázt vetett be Szíriában és Irakban. A támadások célpontjai a kurd biztonsági erők tagjai és szíriai civilek voltak – jelentette pénteken a Die Welt című német napilap hírszerzési információkra hivatkozva.Az újság értesülése szerint augusztus 11-én az észak-iraki Erbíltől délnyugatra található Orn Szultán Abdullah nevű településen a dzsihadisták aknagránátokkal támadták a kurd pesmergák állásait. Az eset után nagyjából tucatnyi kurd harcos a bőrén maró érzésre és hólyagosodásra panaszkodott, ami klór- vagy mustárgáz bevetésére utal.

A pesmerga egységek kiképzését Erbílben vezető német haderőnek (Bundeswehr) nincsenek saját információi a támadásról a Die Welt szerint. A Bundeswehr helyzetjelentéseiben ugyanakkor már régóta figyelmeztet annak veszélyére, hogy az IÁ vegyi fegyvereket vet be. A terroristák a német lap jelentése szerint nemcsak mérgesgázt zsákmányoltak, hanem vegyi fegyver gyártásához szükséges kapacitással is rendelkeznek.

A Die Welt megjegyezte, hogy a nyugati titkosszolgálatok már hónapok óta azzal számolnak, hogy az IÁ fegyveresei vegyi harci anyagokkal rendelkeznek. Azoknak legalább egy része vélhetően a szíriai kormány megmaradt készleteiből származik – írta a német újság.


Forrás: mno.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:a lényeg az, hogy fegyvertelen polgári lakosság ellen vetette be. Harci cselekményekben is elítélendő, de polgári, civil lakosság ellen?...