"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. szeptember 14., hétfő

"A sátán vallása": "Ölik az embereket, ahogy a csirkét szokták"

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]


Nigériában, bizonyos keresztények fontolgatják, hogy önvédelmi milíciákat hoznak létre a Boko Haram elleni harcra. Egy felmérés szerint, melyet az amerikai Cruxnow információs weboldal hozott nyilvánosságra augusztus 25-én, 2015-ben "A Boko Haram tagjai oly sok életet pusztítottak el, hogy az életnek többé nincs értéke, mondta Fr. Peter Omori, akinek a plébániáját 2012-ben bombázták le, és 12 halálos áldozatot követelt. "Megölik az embereket, mint ahogyan mi a csirkét (...). Van aki hátradől és várja, hogy valaki jöjjön segíteni, van aki meg akarja védeni a családját." Mondta a pap.

Az elképzelés nem egyhangú a keresztények között Nigériában. Így Ignác Kaigama püspök véleménye szerint, aki az ország északi részén található Jos püspöke, az lenne a legjobb, ha először "alternatív megoldásokat keresnének", és a "gyökerénél próbálnák meg orvosolni  a problémát".

Az Open Doors, keresztény védő protestáns szervezet adatai szerint, amit az APIC hírügynökség hozott nyilvánosságra augusztus 30-án: "2014-ben 2484 nigériai keresztényt, köztük nőket és gyermekeket öltek meg. Ez átlagosan 7 haláleset egy nap, ami magasabb, mint a nyilvántartások szerint a világmás részein, ahol a keresztényeket üldözik, így mint Irakban, vagy Szíriában és Észak-Koreában.

(Forrás: APIC / cruxnow - DICI No.320 kelt szeptember 11., 2015)

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison