"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. szeptember 7., hétfő

Az öngyilkus EU és katolicizmus: A sátán gazdag országjai egyetlen szír menekültet sem fogadnak be

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

A világ öt leggazdagabb muzulmán országa egyáltalán nem fogad menekülteket, mert félnek a terrorizmustól. Az olajban gazdag országok ugyan folyósítottak segélyeket a helyzet kezelésére, Nagy-Britannia több pénzt adott e célra, mint Szaúdi-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Katar együttvéve.


A Szíriában folyó véres háború miatt mára 10-13 millió szír volt kénytelen elmenekülni otthonából. Közülük a legtöbben most is Szíriában vannak, 4 millióan pedig a szomszédos országokba, Törökországba, Libanonba és Jordániába menekültek, egy részük pedig annál is messzebb jutottak.

Libanon, ahol jelenleg 1,1 millió szír menekült van, tavaly júniusban zárta le határait a menekültek előtt. Jordánia, a maga 630 000 szír menekültjével tavaly augusztusban követte példáját, megakadályozva ezzel a szír lakosság kiáramlását.

Az ENSZ Menekültügyi Hivatalának (UNHCR) adatai szerint 2015 augusztusának elejéig Európa országai hozzávetőleg 350 000 menedékkérőt fogadtak, akiknek többsége szír és akik elsősorban Németországhoz folyamodtak menedékért. Magyarország és Ausztria hozzávetőleg 19 000 menedékkérelmet kapott, bár ez a szám bizonyára tovább emelkedik még. Az Egyesült Királyság 7030 menedékkérelem feldolgozásán ügyködik.

Miközben sokan azért emelik fel a hangjukat, hogy Európa tegyen többet a menekültekért, az Arab-félsziget öt leggazdagabb állama egyetlen menekültet sem fogadott be. Ehelyett úgy vélekednek, hogy a szír menekültek száma veszélyt jelent országaik számára, mivel ilyen embertömegben könnyűszerrel rejtőzhetnek terroristák is. Serif Elsajid-Ali, az Amnesty International Menekült és Migránsjogi vezetője „szégyenletesnek” nevezte tétlenségüket.
"Az Öböl-menti országok példája visszataszító. A válság irányába mutatott együttérzésük és felelősségvállalásuk… egy szégyen.

Az Öböl-menti államok egyike sem írta alá azt az 1951-es, a menekültek státuszát szabályozó egyezményt, ami kimondja, hogy
menekültnek tekintendő minden olyan személy, aki okkal attól tart, hogy – faja, vallása, nemzetisége, bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai véleménye miatt – üldöztetésben részesül, kívül tartózkodik azon ország határain, amelynek az állampolgára, és nem tud, vagy – e félelem okán – nem akar a fenti országtól védelmet kérni, vagy aki – amennyiben nem rendelkezik az állampolgársággal, és kívül tartózkodik azon ország határain, amelyben szokásos tartózkodási helye volt a fenti események következtében – nem tud, vagy – e félelem okán – nem akar oda visszatérni.

A múltban előfordult már, hogy fogadtak menekülteket.

Huszonöt évvel ezelőtt több százezer, Szaddam Husszein elől menekülő kuvaiti kapott menedéket az országban. Sultan Sooud al-Qassemi arab szakértő szerint „a kormány egész bérházakat bérelt ki Abu-Dhabiban és adta oda ingyen a menekült családoknak.”

Jelenleg azonban az Öböl-menti országok, amelyek nemzeti össztermékük alapján valamennyien rajta vannak a világ leggazdagabb ötven országának listáján, a pénzügyi segély folyósítása mellett döntöttek. A Daily Mail szerint az Egyesült Arab Emirátusok egy jordániai menekülttábort finanszírozott, ahol több tízezer szír menekültet szállásoltak el, míg Szaúdi-Arábia és Katar pénzt, élelmiszert, szállást és ruhát adományoztak a Libanonban, Törökországban és Jordániában tartózkodó menekülteknek.

Az Öböl-menti országok hozzávetőleg 589 millió font (kb. 800 millió euró) értékű segélyt adtak, ami kevesebb mint egynegyede az Egyesült Államok által felajánlott 2,8 milliárd fontnak (3,8 milliárd euró) és csupán töredéke annak a 65 milliárd fontnak (89 milliárd euró), amit országuk védelmére költöttek 2012-ben. Az Egyesült Királyság eddig 920 millió fontot (1,257 milliárd euró) adott, amit a miniszterelnök ígérete szerint 1 milliárd fontra (1,366 milliárd euró) fognak kiegészíteni és további ezer menekültet fogadnak be.

A Twitteren egyre több kritikai éri az Öböl-menti országokat:
"Damn it, open the door to #Syria refugees you apathetic bums" Rich Arab countries to European Union pic.twitter.com/hSaLdgAnYM
— SaadAbedine (@SaadAbedine) September 1, 2015
Gazdag arabok Európának: A fenébe! Nyissatok már ajtót ezeknek a szír menekülteknek, ti fásult koldusok!” [Apologéta: mondják a sátán ivadékai]
Időkjelei: Tudva persze, hogy Szaúdi-Arábia és más Öböl-menti országok Asszád szír elnök és kormánya megbuktatásán ügyködnek, valószínűleg nem sok olvasónk lepődik meg az említett országok fukarságán, a terroristáktól való félelem így valószínűleg csupán egy számunkra kissé ellentmondásosnak hangzó kifogás.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:A sátán földi és gazdag országai tényleg nem fogadnak be menekülteket, ahogyan a fenti kép is mutatja. Ennek több oka van, amiből az egyik nem akarnak "terroristákat" beengedni, de a másik sokkal fontosabb, hogy így meg lehet szállni és iszlámosítani lehet Európát, mely azért még többségében keresztény, azon belül pedig katolikus. De mindig a "Cherchez la femme" elv kell vezéreljen mindenkit, azaz "Keresd a nőt - Keresd, hogy kinek áll érdekében". Itt két országot lehet(ne) megnevezni) és egy harmadik tömböt. De erre mindenkinek magának kell rájönni, melyik kit takar.