"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. július 21., hétfő

Végső idők jelei: TE leszel a kulcs [videóval]

"Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát. Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat." [Jel 13,16-18]

Az egyedi globális azonosító bevezetése, ami a felhasználók személyazonosságának megerősítésével minden ember minden tevékenységét ellenőrizné, nem új keletű törekvés. Ami talán újdonság, hogy mára a Lockheed Martin haditechnikai konszern vált (Apologéta: évi több milliárd dollár jelenlegi és jövőbeli nyeresége reménye mellett nem csoda, hogy egy hadiipari cég a vezetője e fejlesztésnek) a biometrikus azonosítás globális éllovasává. Milyen megnyugtató.

Természetesen a népszerűsítési és marketing propaganda legfontosabb eleme a személyazonosság lopásokkal és banki kiberbűnözéssel kapcsolatos aggályok erősítése, hogy ezáltal az újfajta azonosítási technológiák, mint az arcfelismerés, az írisz- vagy ujjlenyomat leolvasás, illetve az ezekkel együtt járó adatbázisok széles körben elfogadottá váljanak.

A digitális bejelentkező szolgáltatásokat, okoskártyákat és biometrikus rendszereket tökéletes megoldásokként kínálják, és ezek már számos különböző ponton szivárognak be a piacra. A globális bankok és nagyvállalatok pedig közös erővel dolgoznak azon, hogy az emberek szabvány és központosított módszerekkel lépjenek be a fogyasztói/webes/banki mátrixba a jövőben. Ehhez adjuk hozzá a tárgyak (simán hekkelhető) internetét, ami lassan ellepi az otthonainkat, és függetlenül attól, hogy akarjuk-e vagy sem, egy új valóság küszöbén találjuk magunkat.

Az okoseszközökben folyamatosan felfedezett biztonsági rések okozta aggodalmakat kihasználva és a sokak által nyűgnek tartott jelszavakra is megoldást kínálva, a Bionym nevű startup saját megoldással állt elő.

A cég által gyártott karkötő az ember szívveréséből generált egyedi aláírás segítségével oldja fel az okoseszközöket, szolgáltat azonosítót a bankjegykiadó automatákhoz vagy engedélyez belépést a biztonsági rendszerrel ellátott területekre. A cég szerint a rendszer pontosabb, mint az arcfelismerés.

Mi történik azonban, ha a szívverés hirtelen felgyorsul? Vajon a hozzáférés továbbra is engedélyezett lesz?

Mi történik például, ha egy nyugdíjas éppen szívrohamot kap, és nem tud hozzáférni saját telefonjához, hogy segítséget hívjon, mivel az EKG ritmusa a fejetetejére állt?

Ez csupán egy a sok jogos aggály közül.

A Canadian Business egy Torontóban végzett technológiai kísérlet tudósítása közben botlott ugyanebbe a történetbe. Úgy tűnik, még a terület szakértői is látnak némi veszélyt a rendszerben:
Az állandó személyazonosság alapján a hatalom önkényesen eldöntheti, hogy kinek mihez ad hozzáférést,” mondja Tom Erlich, a viselhető eszközökre specializálódott torontói tanácsadó. „Egy disztopikus jövőben lehetségessé válik, hogy például ne kapjak bebocsátást a Pizza Hut-ba, mert az azonosítóm alapján túlsúlyosnak számítok és még az is lehet, hogy túlsúly adót kell fizetnem emiatt. Vagy például ismerhetik minden egészségügyi adatomat, aminek eredményeként felmehet az egészségbiztosítási hozzájárulásom.
Tulajdonképpen már nem is annyira a jövőről beszélünk. Az egészségügyben már számos viselhető kütyü létezik, amelyeket, a most is működő szenzorokkal összekötve, képesek a viselők életjeleit valósidőben figyelni. A jó egészség vagy az egészségügyi problémák előrejelzésének ígéretéért, az emberek tömegesen ölelik keblükre ezeket az újításokat. Az egészségbiztosítás pedig csupán egy apró ugrás az egészségügytől, így a fenti disztopikus forgatókönyv villámgyorsan megvalósulhat.

Egy másik példa az érzelmek és hangulatok által vezérelt és a Nissan által gyártott Neuro Cars lehet. Az emberek ismét a biztonság nevében fognak hozzáférést biztosítani egy algoritmus számára saját létfontosságú életjeleikhez, ami elvileg azt hivatott megállapítani, hogy mennyire alkalmasak a vezetésre. Felsorolni is nehéz lenne a visszaélési lehetőségeket.

A lényeg, hogy miután a testünket teljes mértékben digitalizálták és bevitték az adatbázisba, mi magunk válunk a jelszóvá. Attól a ponttól kezdve lehetetlen lesz bármilyen kapcsolatot fenntartani a fősodrású társadalommal az adatbázis-algoritmus mátrix engedélye nélkül. Beültetett érzékelők és mesterséges intelligenciák egész hada követi majd a fogyasztók preferenciáit, életjeleit, mentális állapotát, az egyre „okosodó” és bővülő prediktív modellek segítségével, amelyek célja, hogy jobban ismerjék az embert, mint ő saját magát, illetve, hogy  hozzáférést biztosítsanak az illető személyes adataihoz, például a rendőrség, a biztosítótársaságok, az állam, a bankok, az adatkereskedők és a hekkerek számára.

Fontos, hogy minél gyorsabban informálódjunk ezekről a törekvésekről, mert a lakosság megnyerése már elkezdődött, hogy önként válasszák a digitális rabszolgaságot és apránként eladják testüket a technológiai cégeknek, akik nem sokat hezitálnak olyan ajtók megnyitásán, amelyeket többé senki sem zárhat be, és amelyekről egyikük sem tudja, hogy hová vezetnek. A rábeszélés pedig villám gyorsan agresszívvá válhat, ha az uralkodó bürokratikus technokrácia maximális sebességbe kapcsol.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: idojelei.hu

Apologéta: nem győzöm hangsúlyozni és elmondani mindenkinek, Magyarországon a kutyák kötelező chip-ezése, mindössze tesztüzem ahhoz, hogyan fog ez valós időben működni, amikor a törvény erejével (mint a kutyák esetében) kötelezővé teszik a humán (emberi) beültetést. Valószínűleg először csak a születendő gyermekekbe kell majd beültetni, mert ők még nem tudnak semmit, és nem tudnak tiltakozni. Ezért kell a szülőknek tiltakozni és fellépni ellene. Mert a sátán is, amikor csábít, az "áruját szépnek mondja és láttatja, de belülről rohadt" és csak a bűnbe visz. Esetünkben is úgy fogják "eladni" ezt, hogy minden féle szépet jót és előnyöset fognak mondani róla, az ellenvéleményeket pedig nem engedik megjelenni. Hasonlóan 2004-hez, amikor az Európai Uniós csatlakozás 'kampánya' zajlott. A médián csak a támogatást engedték át, minden ellenvéleményt letiltottak, sőt ha kellet akkor rendőri eljárással léptek fel ellene. Tetszenek emlékezni amikor a jobbra található plakát miatt rendőrségi előállítások történtek?
Az Úristen és az Ő Fia kegyelmezzen nekünk!