"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. július 24., csütörtök

A katolicizmus zsidó gyalázása [énekekkel]

A múlt héten a csak "retekklub"nak hívott kereskedelmi csatorna egyik lánya a Film+ vetítette Légió [Legion] című Hollywoodi szörnyszüleményt. A címe semmit sem árul el, de a Porton annál beszédesebb a kivonatos ismertetője. Egyszerűen a kereszténység meggyalázása. Azt gondolom senkinek nem kell elmagyarázni, hogy a Hollywoodi filmstúdiók és független filmkészítők izraeli származásúak [úgy kb. 95%-ban]. Ők megteszik azt, hogy a kereszténységet már több filmben is "lenullázták". Ilyen filmek a "Da Vinci kód", a "Démonok és Angyalok", az "Elveszett Jézus videó" és most a 2010-s gyártású Légió.

Álljon itt a rövid kivonatos filmelőzetes:
"Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt."
A kétezer éves római-katolikus hitünk tanítása szerint:
  1. Jézus az Isten Fia, aki a zsidók messiása volt még akkor is, ha ők nem ismerték fel, és hitték el, mert világi megváltót és uralkodót vártak, de lelki, hitbeli megváltót, uralkodót kaptak helyette, az pedig nem valósította meg az Ő uralkodásukat a föld összes népén.
  2. Jézus megígérte, hogy másodszor is eljön, de nem úgy hogy egy másik emberi testbe testesül meg, hanem isteni mivoltában, a Mária által megszült testben megítélni az élőket és holtak az utolsó ítéletkor,
  3. Az angyali seregek vezére nem Gábriel arkangyal, hanem Szent Mihály arkangyal. Így ha Isten elküldené is a seregeit, akkor Mihály vezetné őket és nem Gábriel. Gábriel arkangyal hírvivő angyal.
Ezek a filmek azért veszélyesek, mert a hitetlenekben hamisságot ültetnek el, vagy kétkedést, az útkeresőket letérítik a Szentháromságos egy Isten hitéről. Ha hasonló filmek születnének a zsidó vallással kapcsolatos témákban, akkor pedig őrjöngene a világ szintén zsidó kézben lévő médiája és antiszemitizmust kiáltana.

"Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen."
XIII. Leó pápa rendelete szerint [1970-ig, a II. Vatikáni Zsinat utáni újítások bevezetéséig] ezt minden csendes mise végén el kellett imádkozni a papnak és az asszintenciának levonulás előtt.


Apologéta