"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. július 8., kedd

A Vatikán elismerte az ördögűzők társaságát

Hivatalosan elismerte a Szentszék, a római katolikus egyház legfőbb intézménye a nemzetközi ördögűzők társaságát, amelynek tagjai arra hivatottak, hogy megszabadítsák a híveket az őket kínzó démonoktól.

A L'Osservatore Romano című vatikáni lap kedden számolt be arról, hogy a vatikáni Klérus Kongregációja jóváhagyta a szervezet szabályzatát, és az egyházjog alapján elismerte a csoport működését. A lépés azt jelzi, hogy a római katolikus egyház elfogadja az ördögűzés vitatott gyakorlatát.

Az ördögűzők társaságának világszerte harminc országban mintegy 250 katolikus pap a tagja. A szervezet egyik alapítója Gabriele Amorth atya, aki Róma legfőbb ördögűzőjeként vált ismertté.

Francesco Bamonte atya
A katolikus egyház 1999-ben adott ki egy ördögűzésről szóló, átdolgozott kézikönyvet. Magára a jelenségre 1973-ban hívta fel a nem katolikus közönség figyelmét "Az ördögűző" című amerikai film.

Ferenc pápa elődeinél gyakrabban beszél az ördögről, és tavaly kezét egy elmondása szerint négy démontól kínzott férfi fejére tette.

Francesco Bamonte atya, a társaság vezetője elmondta, a Vatikán elismerése nem csupán nekik, hanem az egész egyháznak örömére szolgálhat. "Az ördögűzés egyfajta jótékonykodás, amely a szenvedők javára válik".

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: alfahir.hu

Kötelezően ajánlott olvasmány:
Apologéta: Az oldal betöltődés után olvasható és nyomtatható formában jelenik meg. Ha nem papírra szeretné kinyomtatni, hanem PDF-be lementeni, akkor a következőt teheti: számítógépére telepíti pl. a PDFCREATOR vagy doPDF programot, ami egy új nyomtatót fog telepíteni. A számítógép újra indítása után megjelenik a nyomtatók között és kiválasztható. Segítségével tetszőleges könyvtárba , tetszőleges néven elmentő.