"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. július 30., szerda

Magyar kormány és a gyermek műsorok

„Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem." [Kiv 20,2-3]

Magyarországnak (állítólag) magyar, nemzeti, konzervatív oldali és keresztény parlamentje és kormánya van. Ráadásul kétharmados többséggel. Még 2010 után, az első dolguk volt az állami média átszervezése és összevonása, felügyeletének megerősítése. Eddig ez rendben is lehetne, de a dolgok - mint általában - most is virtuálisak. Egy dolog a kommunikáció és média megjelenés, más dolog a valóság. Minden ellenkező híreszteléssel szemben ez a poszt sem a politikáról fog szól, de politikai vonatkozásai vannak.

A volt Magyar Televízió kettes csatornájából (m2) gyermek csatornát faragtak, ami nagyon helyes, ha megfelelően használják és megfelelő műsorokkal töltik meg. Nem nagyon szoktam néz, de a múlt héten véletlenül megakadt a szemem az egyik műsor címén. Történt, hogy pénteken a TV műsort lapoztam online, és a nyitóoldal rettentően hosszú az m2 viszonylag rövid idejű műsorai miatt, így látta meg a szemem a 12.05-kor és 12.25-kor kezdődő "A világ vallásai" című animációs sorozatot. Megkerestem a részletes epizódlistát, hogy a sorozat miket tárgyal és döbbenten tapasztaltam, hogy a 10 részből:
  1. Mózes és a húsvéti vacsora
  2. Nanak Guru élete
  3. Mohamed élete (Iszlám)
  4. Ramajana (Hinduizmus)
  5. Buddha élete
  6. Buddha útja
  7. Konfuciusz élete (Konfucianizmus)
  8. Krishna élete  (Hinduizmus)
  9. A madarak konferenciája (???????? - Szufizmus [iszlám])
  10. Jézus élete (Kereszténység)
egy rész a zsidókkal foglalkozik (az 1. rész), és nem igazán a kereszténységgel; 2 rész foglalkozik az iszlámmal (a 3. és 9. rész); a hinduizmussal három rész (a 2. a 4. és 8. rész); a buddhizmussal 2 rész (az 5. és 6. rész), a konfucianizmussal 1 rész  (a 7. rész); míg a kereszténységgel csak egy rész, az utolsó 10. rész.

Feltehetjük a kérdést, hogy miért vezették be a hittanoktatást, amikor a a kezelésükben és felügyeletük alatt álló televízióban a gyermekeket idegen vallásokkal tömik? Lerombolják azt, amit a hittanóra keretében próbálnak felépíteni a hitoktató papok és világi tanárok.

Kedves teológus Semjén elvtárs!
Ezért kellett bevezetni? Ettől lenne keresztény ez a kormány? Ez a kormány nem keresztény, hanem egy szűk érdekkőr kormánya, akinek nem kenyere és hite a kereszténység, de főleg a katolicizmus, mint az egyetlen isteni egyház és hit.
Apologéta