"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. június 9., hétfő

Végső idők: A Szentlélek befogadása helyett Isteni szerepben [videóval]

A dizájner kisbabák (Apologéta: a dizárnerdroghoz hasonlóan) minden jel szerint elkerülhetetlen valósággá válnak hamarosan. Dizájner kisbaba alatt azt értjük, amikor a szülők több lehetséges génállomány közül választhatnak mesterségesen megtervezett újszülöttjük számára. Hús-vér, egyedi igényekhez igazított lombikbabákról beszélünk. Az indok az örökletes betegségek és egyéb egészségügyi problémák kiküszöbölése és amennyiben néhány brit tudósnak sikerül meggyőzni a törvényhozókat, a módszer még az idén valósággá válhat.

Nagy-Britannia termékenységért felelős hatósága éppen a napokban írt arról, hogy a 3 ember DNS-ét használó, hibrid emberi embriókat előállító tudományos eljárásra nem mondhatjuk, hogy „nem biztonságos” és ezzel elméletben utat nyitott az emberi faj génmódosítása előtt.

Az Associated Press néhány mondat erejéig bepillantást engedett a kutatók ezzel kapcsolatos gondolatmenetébe:
„Amíg meg nem születik egy egészséges baba, nem mondhatjuk ki százszázalékos bizonyossággal, hogy az eljárás biztonságos,” mondta Dr. Andy Greenfield, aki a jelentést kiadó bizottság elnöke.
„A biztonság nem egy egyértelmű kérdés,” tette hozzá, a lombikbébi eljárással kapcsolatos 70-es évekbeli aggályokhoz hasonlítva a jelenlegi kérdést.

A módszer célja, hogy megakadályozza a potenciálisan fatális genetikai eredetű betegségek örökítését és a folyamat során a petesejtet vagy az embriót változtatják meg, majd ültetik be az anyába. Az ilyen módszerek alkalmazására kizárólag laboratóriumi kutatásokhoz létezett engedély mostanáig, azonban a brit egészségügyi minisztérium reményei szerint megszületik majd az új törvény, ami lehetővé teszi a pácienseken történő alkalmazást is.

Egy ilyen új törvény elfogadása esetén Nagy-Britannia lenne az első ország, ahol ezt az ellentmondásos eljárást a gyakorlatban is alkalmazzák. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy mindez idáig semmi sem állította meg a tudósokat, ha egyszer valamit a fejükbe vettek, legyen szó akár halálos vírusok még halálosabbá alakításáról.

Több mint 150 ember-állat hibrid létezik már:
A Daily Mail két évvel ezelőtt megjelent cikke szerint a brit laboratóriumok legalább 150 különböző ember-állat hibridet hoztak már létre laboratóriumi körülmények között.
A Daily Mail birtokába került adatok szerint 155 „kevert”, azaz emberi és állati genetikai anyagot is tartalmazó embriót hoztak létre a 2008-as Emberi Szaporodás és Embriológia Törvény hatályba lépése óta.
A törvény tulajdonképpen legalizálta a különböző hibridek létrehozását. Ezek között vannak az emberi spermával megtermékenyített állati petesejtek vagy a cybridek is, amelyeknél emberi nukleuszt ültetnek egy állati sejtbe.
A törvény hatálybalépését követően három laboratórium kapott engedélyt a kísérletek végrehajtására.
Pandora szelencéjét felnyitották és csak sejteni lehet, hogy mi következik még. 

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: idokjelei.hu (port.hu)

Apologéta: a posztban elhangzik, hogy „Amíg meg nem születik egy egészséges baba, nem mondhatjuk ki százszázalékos bizonyossággal, hogy az eljárás biztonságos.”. Ez hazugság. Ha megszületik az első ilyen módon "gyártott" baba, akkor sem mondható 100%-s bizonyossággal, hogy az eljárás biztonságos. Egykori kémia tanáromnak volt a szavajárása, hogy "...egy minta nem minta. Két minta fél minta, három minta egy minta..." De még így sem lehet 100%-s bizonyossággal kimondani az eljárás biztonságát, Ugyanis a DNS információ tartalma, illetve változékonysága (sérülékenysége) olyan nagy, hogy minden génbabrálás összes lehetséges variációját nem lehet megjósolni. Sokkal kisebb bonyolultságú rendszerben, mint pl. egy számítógépes operációs rendszerben vagy egyéb szoftverben sem lehetséges kitesztelni az összes feltételes vizsgálatot, illetve az ebből következő elágazási lehetőségek minden következményét. Mondok egy konkrét példát, amit mindenki megtapasztalhatott, ha már használt Windowst: "KÉKHALÁL" Ennek is nagyon sok esetben az volt az oka, hogy maga az operációs rendszer nem volt 100%-ban tesztelve és javítva, így a Windows "meg tudott fagyni". De egy ilyen probléma az embernél már nem elfogadható, mert amíg a Windowsnál nyomott az ember egy "RESET" gombot és a gép újra indult, az embernél nem lehet megtenni.
A kérdéskör másik vonzata, hogy lesznek kiválasztottak és lesznek másod, harmad, negyed és sokadrendű emberek. A KIVÁLASZTOTTak mindent megkaphatnak, míg a többiek a szemétdombra valók lesznek. Nagyon jó példa a géntervezett világra a Gattaca című film:
"...Vincent azon kevés emberek egyike, akik még "természetes úton" születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Vincent azonban űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerome-mal, aki minden szempontból tökéletes, de egy baleset következtében tolókocsiba kényszerült. Vincent Jerome haját, bőrét, vérét és vizeletét használja a tesztek során, hogy beteljesíthesse álmát. Amikor azonban meggyilkolják a Titánra induló program vezetőjét, megtalálják Vincent szempilláját a helyszínen, és megindul a nyomozás a beazonosított személy után..."