"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. június 16., hétfő

Vajon Márton Áron mit szólna ma a csíksomlyói búcsún?

Egészen biztosan visszautasítaná Csíksomlyó szellemének meghamisítását. Holmi ősmagyarkodó hazugságokat szőni az erdélyi nép hűséges keresztény hitébe, a lángszellemű, vértanú lelkületű püspök szemében blaszfémia lenne. Szemére vetné a politikai formációknak és vak követőiknek, hogy inkább tartsák be a Szűzanya, Biblia-béli kevés megszólalásának egyiket: „tegyétek, amit a Fiam mond!” (Jn 2,5).


Nincs szükség itt semmiféle pogány rítusokra, megosztó hazugságokra. Az erdélyi emberek megőrizték igaz, keresztény hitüket a legádázabb ellenségek közepette történelmük minden időszakában. Hűségesek voltak a Napbaöltözött Asszony-hoz, vagyis a Biblia utolsó írásának, a Jelenések könyvének 12. fejezetében elénk álló Istenszülő Szűzhöz, Máriához – ők megtartották amit Fia, Krisztus mondott és mond, ezért vészelték át a véres időket. Nem kellett Erdély gyermekeinek holmi keletről hozott (?) ősanya-kép; Krisztus Anyja nekünk is anyánk és nem adjuk oda holmi mostohákért!

Márton Áron azért élt, dolgozott és szenvedett, hogy erdélyi gyermekeit megőrizze a kereszténységnek minden külső behatástól, megőrizze őket az Életnek. Elvetette a halálra épülő, halálba szédítő pogányságot, amit manapság bele akarnak magyarázni Csíksomlyó történelmébe, szellemiségébe.


Biztosan megkérdezné – s talán a pásztorbotjával koppantana is egyet a padlón, – hogy: hol voltatok, amikor ez a nép szenvedett? Csak néhány ember merte vállalni a segítségnyújtást? Manapság gyalázzátok anyaországi papjaitokat (tudjátok ti is, hogy az őket ért vádak kiktől és miért vannak), de ők voltak azok, akik helyettetek is jöttek könyveket, gyógyszert hozni a securitate árnyékában!? Szavaikat megvetitek, mert meg akarnak titeket osztani azok, akiknek ez az érdeke, akik el akarják tiporni a kereszténységet, akik sci-fi történetekkel etetnek titeket! (Nézzétek meg újra fiatalkorotok filmsorozatát, a StarTrek-et, minden történetet onnan merítenek a ti szédítőitek!). Erdély népét nem lehetett megosztani, megszédíteni, eltántorítani, mert hűséges volt a Csíksomlyói Égi Anyához. Ti nem akartatok és ma sem akartok hűségesek lenni Magyarország Pátrónájához, csak jól élni, zavartalanul; meséken elandalodni, ha már kábítószerre nem telik. Mindenkit gyaláztok, aki nem a ti nótátokat fújja – Csíksomlyó Napbaöltözött Asszonya sem fogja a ti nótátokat fújni!

Szátokra meritek venni Prohászka Ottokár, Mindszenty József és a többi hűséges keresztény nevét? Milyen jogon? Képmutatók vagytok, hazugok, akik Magyarország, Erdély, Csíksomlyó okiratokkal dokumentált történetét elhazudjátok. Nektek kényelmesebb Isten törvénye nélkül élni, de látszatokat akartok fenntartani. A keresztény Európát siratjátok? Európa azért nem keresztény, mert ti, a kicsi világotokban nem vagytok keresztények!

Hol voltatok, amikor Csíksomlyóra vészterhes körülmények között, titokban kellett zarándokolni? Hol voltatok, amikor ez a nép megtartotta a hitét, ti pedig tobzódtatok a kommunista éra adta szabadosságban? Ma persze jöttök – divatból. Jöttök és visszaéltek az erdélyi ember vendégszeretetével, hülyére isszátok és zabáljátok magatokat, aztán otthon folytatjátok a szabados életmódot.

Hagyjátok békén Erdély népét! Hagyjátok végre őket imádkozni Égi Anyjához, hogy végre mosoly derülhessen az Ő szent orcájára, látván népének jólétét, amelyet csakis a hűségével tud kivívni. Ez a hűség Krisztushoz, a Napbaöltözött Asszony Fiához köti, nem holmi hollywood-i űrhajós-film eszement történeteihez.

Pünkösd ünnepe a Szentlélek kiáradása, amikor a Máriával együtt imádkozó Apostolokból megszületik az egyetlen Egyház. Csíksomlyón ma Őt ünnepeljük, az Egyház Anyját.

Csíksomlyó nem divat-képmutatás-politika, hanem Isten kegyelmének kiáradása – de csakis annak, aki Krisztusért és az Ő Anyjáért jön – a hazugoknak pedig ítélet.
(egy olvasó)

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: kitartas.net

Apologéta: ezt az írást azután találtam, hogy megírtam a múltheti saját változatomat a Csíksomlyói búcsúval kapcsolatban. Viszont örömmel tölt el, hogy mások is hasonlóan látják a folyamatot.

Ajánlott poszt:

  1. Egy katolikus búcsú deszakralizása