"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. június 5., csütörtök

Végső idők: A nagy biotechnológiai cégek hamarosan akár az EU döntéseket is felülírhatják [videókkal]

Elohista teremtéstörténet:
"Azután ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen." [Gen 1,29]


Franciaország éppen hogy csak betiltotta a GMO kukorica termesztését, de a nagy biotechnológiai vállalatok, mint a Monsanto és a Syngenta, máris ellentámadásba lendültek. Legújabb próbálkozásukkal az uniós törvényalkotók döntéseit is felülírni képes jogokat akarnak szerezni.


A DuPont és a Dow Chemical pedig az általuk közösen kifejlesztett 1507 Pioneer fantázianévre hallgató GMO kukoricával akarnak betörni az Unióba.

A korporatizmus diktatúrája nem hirtelen termett elő a semmiből. A hatalom megszerzése fokozatosan zajlik, most éppen az európai környezetvédelmi miniszterek közreműködésével, akik egy új törvény bevezetésével, ami látszólag országos tilalmat tesz lehetővé a GM növényekkel szemben, de a valóságban ennek talán pont az ellenkezőjét teszi, erősítik a multik hatalmát.

A Stop the Crop szerint az új „javaslat felhatalmazza a biotechnológiai cégeket, hogy eldöntsék, megengedik-e a tilalmat vagy sem.” De nehéz megjósolni vajon hogyan döntenének!

Amennyiben egy biotechnológiai cég nem hagyja jóvá a döntést, az EU tagállamoknak hivatalos indoklást kell benyújtani a Monsantohoz vagy Sygentahoz hasonló cégekhez, hogy miért akarják az adott terményt betiltani. Kérdéses, hogy ezek az indoklások megállnák-e helyüket a bíróságon.

A javaslat lényegében komoly jogi beleszólást biztosít a biotechnológiai óriásoknak a nemzetek GMO-kkal kapcsolatos jövőbeli döntéseibe, és mint ilyen, úgy tűnik, az európai döntéshozók fölé helyezi őket, nem beszélve a nemzeti kormányokról és a lakosságról.

A javaslattal kapcsolatos megbeszélés éppen ma, május 28-án lesz. További információ a Föld Barátai dokumentumában: A mérgezett kehely.

A Sustainable Pulse így ír erről:
"Az új törvényt úgy próbálják népszerűsíteni, hogy az nagyobb szuverenitást biztosíthat a kormányoknak a GM termények betiltásával kapcsolatos döntéseknél. Ugyanakkor a törvényjavaslat törvényes jogot ad a biotechnológiai cégeknek, hogy eldöntsék, megengedik-e a tiltást vagy sem. Amennyiben a cég visszautasítja a tiltást, a kormány kénytelen homályos és tudománymentes jogi alapokra helyezni álláspontját a GM terményeket illetően, szélesre tárva a kaput a jogviták előtt."
Adrian Bebb, a Föld Barátai európai ágának munkatársa pedig a következőket mondta:
"A demokrácia megsértése, hogy a Monsantohoz hasonló vállalatok bármilyen jogalapot kapjanak a termékeik betiltásával kapcsolatos döntések befolyásolására. Biztosítani kell a kormányoknak a hatalmat, hogy a szóban forgó termékekből profitáló cégek engedélye és bármiféle magyarázkodás nélkül betilthassák az általuk kifogásolt termékeket.

A nemzeti kormányok több mint 15 éve harcolnak a GM termények ellen és keményen felléptek jogaik védelmében. A törvényjavaslat egy olyan mérgezett kehely, ami megszüntetné a szilárd jogi alapokat a génmódosított terményekkel szembeni küzdelemben."
Fontos felhívni a lakosság figyelmét az új tervezetre, hiszen inkább a létező törvényes védelem megerősítésére, nem pedig a tagállamok hatalmának további megnyirbálására lenne szükség.

Az Egyesült Államokban hasonló események történnek. Nem sokkal azután, hogy Vermont állam bevezette az első törvényt, ami kötelezővé teszi a GMO összetevők feltüntetését a termékeken, a 2014. évi Biztonságos és Pontos Élelmiszer Feliratozási Törvény azzal a veszéllyel fenyeget, hogy minden múlt és jövőbeli helyi törvényt semmissé tesz a GMO összetevők feltüntetésével és a GMO termékek tiltásával kapcsolatban.



Álljon itt egy film, ami bemutatja és részben megmagyarázza a nagy multinacionális cégek működését, tevékenységét:

A "THE CORPORATION" dokumentumfilm, mely egyrészt a nagy részvénytársaságok különös történetét, belső működését, a környezetre és a társadalomra gyakorolt ellentmondásos hatásait mutatja be kritikus szemmel, másrészt lehetséges jövőjüket veszi számba. Arra tettek kísérletet, hogy a maga meztelen valóságában vizsgálják meg az óriásvállalatok működését és értékrendjét. Az így kapott diagnózis meglehetősen ijesztő: a nagy társaságok személyiségvonásaikat tekintve erkölcstelenek, egocentrikusak, érzéketlenek, csalárdak; - vagyis egy pszichopata beteg tüneteit mutatják.

A "THE CORPORATION" lebilincselő esettanulmányokon és őszinte vallomásokon keresztül tárja a néző elé a kirakatok mögötti feszültségeket, a társaságokon belül és az ellenük vívott harcban kibontakozó drámai fejleményeket. Ez a hiánypótló film a világkereskedelem legújabb jelenségeit elemezve felteszi a meglehetősen aggasztó kérdést: Milyen következményekkel jár az emberekre, a környezetre, a demokráciára és Földünk jövőjére nézve, ha mérhetetlen hatalmat adunk egy olyan intézménynek, melynek legfőbb törekvése, hogy a részvényesek vagyonát növelje, és nem tartja feladatának, hogy erkölcsi szempontokkal is foglalkozzon? Van olyan módszer, mellyel a könyörtelen profithajszolási kényszere gyógyítható, vagy csak az erős korlátozó intézkedésekben bízhatunk?

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: idokjelei.hu

Apologéta:Isten, amikor megteremtette a világot és benne az élőlényeket [állatokat, növényeket], akkor azt az emberre bízta [Ádámra és Évára]. De nem azért, hogy tönkretegye, megsemmisítse, elkorcsosítsa, hanem a megélhetésüket biztosítandó. Arra nem kaptunk felhatalmazást, hogy Istent játszunk, bár a tiltott fáról leszakított gyümölcscsel megkóstoltuk a tudást is: "És az Úristen a földből mindenféle fát sarjasztott, ami tekintetre szép és táplálkozásra alkalmas; azután kisarjasztotta az élet fáját a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának a fáját." [Ter 2,9] amiért akkor az Édenből [Paradicsomból] való kiűzetés jutott osztály részül: "Amikor az embert elűzte, az Éden kertjéből keletre odaállította a kerubokat és a fenyegető tüzes kardot, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat." [Ter 3,24] és a Föld megművelésének kínjait: "Az embernek ezt mondta: „Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján." [Ter 3,17] Most ezt a büntetést próbálja az emberiség kijátszani, azzal, hogy Istent játszik, holott nincs tisztában a DNS manipuláció hosszútávú hatásaival, illetve az egyes nukleotidok csere-beréjének az összességre való hatásával. Viszont a büntetés a végső elszámoláskor már nem ilyen "egyszerű" lesz, hanem az örök halál: "Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra." [Jn 5,29]