"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. június 23., hétfő

Miért a zsidók emlékeznek meg két pápa szentté emelésérő?

Jonathan Romain rabbi
"Pilátus látta, hogy nem megy semmire, sőt a zajongás még fokozódik is. Vizet hozatott, s a nép szeme láttára megmosta kezét: „Ennek az igaz embernek vére ontásában én ártatlan vagyok - mondta. - Ti lássátok!
Erre az egész tömeg zúgta: „Vére rajtunk és fiainkon!” [Mt 27,25-26]



2014. április 26-án, egy nappal XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatása előtt (vigíliáján) a londoni Tablet magazinban egy írást jelentetett meg Jonathan Romain rabbi, hogy a két pápa "Miért saját hőse a judaizmusnak". Romain rabbi az Angliai Berkshire-ben található Maidenhead Zsinagóga vezetője és Anglia az egyik legszókimondóbb képviselője a Liberális Judaizmusnak Angliában. Folyamatosan publikál a The Times-ban, The Independent-ben, The Guardian-ben és a Jewish Cronicle-ben.


A kétezer éves katolikus tradíciónak a megsemmisítése érdekében végzett zsidó tevékenység tükrében válik nyilvánvalóvá Romain rabbi összefoglalója. Írása pontosan bemutatja a két pápának a judaizmusra adott válaszait, de elfogult, ahogyan várható tőle. Figyelmen kívül hagyja az objektivitást és az egyház korábbi állásfoglalásait és azt, hogy a zsidók elutasították Jézust, mint Messiást és a mi Urunkat Jézus Krisztuson nyilvános Istengyilkosságot követtek el saját döntésük alapján [Mt 27,26]. Ő nem így gondolja, mert számára [és lelkiismeretének] kényelmesebb, hogy a progresszivista pápa felmentette őt/őket az Istengyilkosság vádja alól.

A dokumentum nagyobb méretben történő megtekintéséhez kattins IDE

A dokumentum nagyobb méretben történő megtekintéséhez kattins  IDE

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: traditioninaction.org

Apologéta: a zsidók politikai értelemben vett Messiást vártak, aki beteljesíti a világi hatalmat és az ő részvételüket a hatalomgyakorlásban. De Isten lelki értelemben küldte el Szent Fiát Messiásnak, amit nem fogadtak el. Nem fogadták el, pedig az ószövetségi jövendőléseknek minden megfelelt