"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. február 19., kedd

Zollitsch érsek megint eretnek...

"Elfogadható megoldás lehet megerőszakolt nők esetében az úgynevezett esemény utáni fogamzásgátló tabletta alkalmazása" - jelezte hétfőn a német katolikus püspöki konferencia elnöke.
A poszton belül felkavaró és gyomorszorító képeket teszek közzé, ezért csak 18 éven felüliek és erős idegzetűek  kattintsanak be.


Robert Zollitsch freiburgi érsek a testület tanácskozása előtt a bajor tartományi közszolgálati műsorszóró társaságnak (BR) nyilatkozva elmondta: amennyiben az eszmecserén "egyértelművé válik, hogy az esemény utáni tablettát kizárólag nemi erőszakot követően szabad alkalmazni, akkor ez megoldás lehet". (Apologéta: és ki, és hogyan, mikor állapítja meg, hogy erőszak történt, vagy csak sima sex utáni bevételről van szó?) Ugyanakkor a katolikus egyház továbbra sem tekinti a tablettát a fogamzásgátlás vagy a családtervezés legitim eszközének - tette hozzá a főpap.

A kérdés azt követően merült fel, hogy decemberben két katolikus egyházi fenntartású kölni kórházban megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását, arra hivatkozva, hogy a kezelés részeként esemény utáni fogamzásgátló tabletta használatát kellett volna tanácsolni, ami ellentétes a terhesség-megszakítást elutasító katolikus állásponttal. Az eset után a kölni érsekség - az intézmények fenntartója - bocsánatot kért, és hangsúlyozta: tévedés történt, és a nemi erőszak áldozatait pontosan ugyanúgy látják el, mint a nem egyházi fenntartású egészségügyi intézményekben.

Joachim Meisner bíboros, kölni érsek az eset hatására kialakult közéleti vitában január végén jelezte: elfogadható lehet a tabletta alkalmazása nemi erőszak áldozatául esett nőknél, amennyiben a kezelés célja a fogamzásgátlás, nem pedig a már megfogant petesejt beágyazódásának megakadályozása.

Zollitsch érsek az üggyel kapcsolatban az SWR2 regionális közszolgálati rádiónak ugyancsak hétfőn - a püspöki konferencia négynapos trieri ülésének kezdete előtt -  nyilatkozva elmondta: előfordul, hogy "amikor hibák történnek, mint Kölnben", akkor a történtek nyomán meginduló társadalmi diskurzus az egyház egésze ellen fordul. Ezért az egyháznak nyíltan kell fogadni a kritikákat és "szakmai" választ kell adni rájuk - mondta a püspöki konferencia elnöke.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: alfahir.hu (MTI)

Apologéta: Két éve Németországban voltam huzamosabb ideig és akkor láttam a poszt címét - talán a Regensburger Nachrichten cím oldalán -. A lényeg a következő: mindegy, hogy milyen indokkal gyilkolják le a magzatot az Isten és műve ellen való tett. Sérti az 5. parancsot: "Ne ölj!". Az indok lényegtelen. Sokan mondhatják, hogy ha erőszakból fogan az élet azt senki nem kívánta. Csak Isten. Erre is lehet, van megoldás, csak el kellene fogadni. Ha a nő nem akarja a megszületendő gyermeket, akkor azt születése után örökbe is lehet adni. Van olyan ismerősöm, akik - bár későn házasodtak, de - próbálkozásik részben, illetve nem vezettek eredményre, azaz életképes gyermek ÁLDÁSRA. Számukra is elgondolkodtató lehet az örökbefogadás. De van olyan személyes ismerősöm, aki sokadik gyerekként majdnem a krübliben végezte abortumként, de életben maradt és mozgalmat indított a magzati élet védelméért. Neki is bőven van gyermeke, mert aki megérintett a halál szele, az értékelni képes az életet. Visszatérve Zollitsch érsekre én őre már nem mondanám, hogy katolikus és főleg azt nem, hogy igazi püspök. Most már sokadszor tesz olyan kijelentést, ami a Katolikus Egyház kétezer éves tanításával szembe megy, illetve elveti azt, így nyugodtan mondhatjuk, hogy Zollitsch ERETNEK, akinek kiközösítés kellene hogy legyen a sora.