"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. február 24., vasárnap

Kezd nagyon elegem lenni...

Kezd nagyon elegem lenni. Elegem lenni abból, hogy az elhunyt - Isten nyugosztalja - Dr. Hegedűs Lóránt református püspököt folyamatosan és állandóan a magyarok püspöke titulussal illetik. Nem az életútjával, tevékenységével van problémám, hanem a titulussal. Nekem, hívő katolikusnak egy református elöljáró soha, de soha nem lehet püspököm. Természetesen - mielőtt kedves olvasó elítélnél - elismerem és csodálom Hegedűs Lóránt - mostantól nem vagyok hajlandó püspöknek nevezni - életét, tevékenységét, lelkipásztori szolgálatát, magyarságát és a magyarság érdekében kifejtett tevékenységét. Tisztelem és becsülöm, hogy két olyan elkötelezett gyermeket adott a világnak és magyarságnak, akik az ő példáját követik. De ...

Ő református. Tehát mint egyszer már kifejtettem, nem Isten, hanem a szinkretista Kálvin János egyházának a szolgája. És püspök sem lehet, mert nem Istentől - a tizenkét apostolon keresztül - kapta a küldetését. Őt nem szentelték püspökké, hanem megválasztották és kinevezték. Isten püspökeit - a katolikus püspököket - szentmisében szentelik - azaz [elvileg] kiveszik a világi életből és teljesen Isten szolgálatára rendelik, szentelik. Minden katolikus püspök - szenteléséből adódóan - vissza tudja magát vezetni a 12 apostol egyikére. A püspökké szenteléssel kapják meg a teljes apostoli hatalmat.

Magyarországot Szent István királyunk katolikus-keresztény (a római rítus és fennhatóság alatt) országnak alapította, és halálakor Isten és az Egyház Édesanyjának - a mindenkoron Boldogságos Szűz Máriának - az oltalmába ajánlotta. A Lutheránus és Kálvinista őrület, majd egyházszakadás már emberi mű, ami szent királyunk után közel ötszáz évvel később következett be.

Tehát: Magyarország jelenleg is katolikus többségű, így nekem senki ne mondja azt, hogy egy szinkretista vallási vezető az én és minden katolikus maygar püspöke.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison