"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. április 8., kedd

Putyin: „Ne legyenek kétségei, hogy pontosan ez fog történni.”

"Mindenki szemében gyűlöletesek lesztek nevemért. Aki azonban mindvégig kitart, az üdvözül." [Mt 10,22]
Az Orosz Ortodox Egyház egyik vezetője tájékoztatta Vagyimir Putyin orosz elnököt a keresztényeket veszélyeztető súlyos helyzetekről és üldöztetésről a világ különböző pontjain és arra kérte, hogy hatalmát kihasználva segítsen nekik.



Az RT.com (Russia Today) arról számolt be, hogy Hilarion metropolita, az Orosz Ortodox Egyház külkapcsolatokért felelős vezetője bemutatta az elnöknek a problémával kapcsolatos bizonyítékokat és statisztikákat, kijelentve, hogy „a világ valamely pontján ötpercenként meghal egy keresztény a hitéért.

A keresztények számos országban szenvednek üldöztetést. Az afganisztáni templomrombolásoktól, az iraki templomok lebombázásán át egészen a szíriai keresztények elleni erőszakos üldöztetésen át a világ sok országában rendszeresek az ilyen cselekmények.

A tények ismertetését követően a metropolita arra kérte Putyin elnököt, hogy tegye a keresztények globális védelmét külpolitikája fontos részévé. Az Interfax hírügynökség információi szerint Putyin a következőképpen válaszolt:

„Ne legyenek kétségei, hogy pontosan ez fog történni.”


Az elnök biztosította az egyházvezetőt, hogy a keresztények oltalma és az üldöztetések elleni védelem az orosz külpolitika része lesz.

Putyin legutóbbi intézkedései megerősíteni látszanak ezt az ígéretet. A múlt hét során Putyin megvétózta azt az ENSZ javaslatot, ami lemondásra szólította fel Bashar al-Assad szír elnököt. A Szíriában élő keresztények ezt jó hírként fogadták. Assad elnök az Iszlám alawi ágához tartozik, ami a kereszténységhez hasonlóan kisebbségnek számít Szíriában. A szíriai keresztények úgy érzik, hogy a közös kisebbségi státusznak köszönhetően Assad őket is megvédi.

Egy keresztény asszony azt mondta a Global Postnak, hogy „Hála Istennek Oroszországért. Oroszország nélkül végünk lenne.

Időkjelei: Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a világ vezetői közül jelenleg Vlagyimir Putyin személyének megítélése a legellentmondásosabb keresztény és nem keresztény körökben egyaránt.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: soha nem hittem volna, hogy egy volt kommunista, titkos (KGB) ügynöktől fogom, fogjuk várni a védelmünket. De úgy látszik Isten kegyelme érdekesen működik, mert olyan emberekben is hat(hat), akiktől nem várnánk. Még akkor is igaz ez az állításom, ha figyelembe veszem azt is, hogy bizonyosan nem kevés szekuláris érdek is van a háttérben. Érdek, hogy az emberek könnyebben legyenek kezelhetőek, mert ha hisznek Istenben, akkor könnyebben lehet manipulálni a papokon keresztül. Egyszer - úgy tíz évvel ezelőtt egy magánbeszélgetésben - egy fontos ember, aki jelenleg is fontos ember, azt találta mondani, hogy az orosz egyház pátriárkái (metropolitái) gyakorlatilag mind a KGB beépített emberei.
Most már csak arra lenne szükség, hogy a római egyház [Bergoglio, alias Ferenc pápa] végre ajánlja fel Oroszországot a Szent Szűznek, ahogyan azt a Fatimai jelenésben kérte, és a Piusz közösség megalakulása óta Rózsafüzér hadjáratot folytat ezért.