"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. április 26., szombat

Jehova tanúi: Elrabolt életek

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
"Kerüljétek őket" - mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: "térjetek ki előlük", "tartsátok távol magatokat tőlük", "maradjatok távol tőlük". Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz egy személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved.



Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott. Nos, ezek a hitehagyottak 'az elméjükben' betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal.” Az Őrtorony 2011. június 15., 16. oldal:

Az Őrtorony 2012. április 15., 12. oldal:
Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel, hogy vajon hűek vagyunk-e ahhoz a parancsához, hogy kerüljük a kapcsolatot mindenkivel, aki ki van közösítve."
Most nézzünk egy példát arra, hogy milyen áldásokkal járhat, ha egy család lojálisan tartja magát Jehova azon utasításához, hogy ne ápoljon kapcsolatot a kiközösített rokonaival. Egy fiatalember több mint tíz évig ki volt közösítve, és ezalatt az édesapja, az édesanyja és négy testvére "[nem keveredett] egy társaságba" vele. Bár idővel megpróbált részt venni a családi tevékenységekben, dicséretes módon a család összes tagja megingathatatlan volt abban, hogy kerülje a vele való kapcsolatot. Miután visszafogadták, azt mondta, hogy mindig is hiányzott neki a családjával való együttlét, főleg esténként, amikor egyedül volt. De elismerte, hogy ha a családja csak egy kicsit is tartja vele a kapcsolatot, az már csillapította volna a hiányérzetét. Mivel A CSALÁDTAGOK MÉG A LEGCSEKÉLYEBB MÉRTÉKBEN SEM KOMMUNIKÁLTAK VELE, egyebek közt az égető vágy, hogy velük lehessen, indította arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát Jehovával. Ez jusson eszünkbe, amikor kísértést érzünk arra, hogy megszegjük Istennek azt a parancsát, hogy ne ápoljunk kapcsolatot a kiközösített rokonainkkal.”

Az Őrtorony (tanulmányozásra szánt kiadás) 2013. január 15., 16. oldal:
"A szeretett családtagodnak inkább azt kell látnia, hogy az a szilárd elhatározásod, hogy Jehovát minden más elé helyezed, még a családi kötelékek elé is ... Ne keress ürügyet arra, hogy kapcsolatot tarts a kiközösített családtaggal, például e-mailben."

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: Az Ószövetség a tanító, nevelő Istenről és az Ő zsidó népéről. Mivel a népet meg kellett téríteni, a megfelelő hitre nevelni [ez sajnos nem sikerült], ezért a nevelés néha a bosszú látszatát keltette. Isten a végső időkben elküldte Fiát, hogy a helyes útra vezesse népét, illetve az egész emberiséget. Isten az Újszövetségben Fia által a szeretet törvényét adta az emberiségnek:  "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen." [Jn 3,16] illetve "Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást." [Jn 13,34] A szeretet törvényébe nem fér bele a gyűlölet, ami azt is jelentené, hogy a kiközösítettet ne szeresd, ne tarts vele kapcsolatot. Ez a sátán parancsa.