"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. augusztus 10., hétfő

Végő idők: Agyimplantátummal az erőszak ellen [és a full kontroll érdekében]

"Ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak benneteket ..." [Gal 5,1]

Zoltan Istvan, az amerikai Transzhunanista Párt elnökjelöltje szerint a bűnözés leküzdésének és az erőszakosságra hajlamos állampolgárok féken tartásának legjobb eszköze a közvetlen elmekontrol. A politikai pályára lépett futurista az államilag szankcionált pszichofizikai elme és testkontrolban hisz és úgy gondolja, hogy a rabok motiváltabbak lennének, ha a halálbüntetés helyett agyimplantátumot kapnának, ami azonnal riasztaná a törvény őreit „nyugtató jelet küldve az agyba, ha bármilyen erőszakos tettre utaló agytevékenységet érzékel”.


A bűnözők ilyetén kontrollálása persze utat nyithat a módszer szélesebb körű bevezetése előtt, hiszen amennyiben az legálissá válna az elítéltek esetében, csupán idő kérdése, hogy a társadalom más csoportjai esetében is racionalizálják annak szükségességét.

Az elképzelést mintha egyenesen a Mechanikus narancs című film forgatókönyve ihlette volna, ahol az erkölcsöt és az elfogadott viselkedésformákat is elmekontrollal ültetik át a gyakorlatba.

Az International Business Times a következőket írta:
Zoltan Istvan szerint az agyimplantátumok segíthetnek kordában tartani az elítélteknél jelentkező erőszakos megnyilvánulásokat és akár csökkenthetik a bűnözést az Egyesült Államokban, sőt a halálbüntetés alternatívájaként is beválhatnak.
A Transzhumanista Párt futurista elnökjelöltje szerint a technológia rövidtávú alternatívát jelenthet a halálbüntetés helyett.
Az erőszakos bűncselekmények az elmebetegség egyik formáját képviselik,” írta Istvan a Motherboard oldalán megjelent cikkében, amelyben azt javasolja, hogy a fegyencek agyának módosításával megváltoztathatják azok viselkedését, akik így ismét a társadalom hasznos tagjaivá válhatnak.
Az implantátumok egyúttal megfigyelési eszközként is funkcionálnának, és nemcsak nyomon követnék, de irányítanák is a rabok tetteit, például oly módon, hogy erőszakos megnyilvánulások észlelése esetében megnyugtatnák az illetőt.

Az elképzelést persze nem csupán a fegyházéletet karrier szinten űző rabokra alkalmaznák.

Egy ilyen „megoldás” kizárólag a teljes lakosságra kiterjesztett állami kontroll részeként válhat megvalósíthatóvá.

Ismerjük a logikát: senki sem lehet teljes biztonságban teljes megadás és alárendeltség nélkül.

Istvan a törvénytisztelő polgárok számára is előnyösnek tartja az agyimplantátum beültetést, hiszen a társadalom alapjául a transzhumanista jövőmodellt szorgalmazza.

A módszer amolyan vészjelző rendszerként szolgálna a hatóságok felé, riasztva az illetékeseket minden olyan esethez, amelyben fennáll az erőszak lehetősége, ami a biztos lebukás miatt szerinte eltántorítaná a potenciális bűnözőket.

„A trauma implantátumok beültetését az állampolgárok agyában is el kellene végezni, ami így közvetlenül az agyból riasztaná a hatóságokat, amint valaki bajt vagy traumát tapasztal,” javasolja Istvan.

„Ha az emberek tudnák, hogy el fogják kapni őket, a bűnelkövetések száma észrevehetően lecsökkenne, … az erőszakos bűncselekmények elkövetőit sokkal több esetben kapnák el a jelenhez képest, főleg, ha valamilyen típusú trauma implantátum is beültetésre kerülne.

A viselkedés és az agy módosítását célzó technológia már nem tudományos fantasztikum.”

Istvan arra is kitér a cikkben, hogy Barack Obama agy projektjének egyik célkitűzése például a Parkinson-kórból eredő önkéntelen mozdulatok kezelése.

A piacon pedig egyre több hangulatjavító kütyü jelenik meg, amelyek kifejezetten az agyhullámok megváltoztatásával ígérnek „boldogabb” napokat a vásárlóknak.

Egyszerű a képlet:
tartsuk meg az állami egyeduralom által felállított status quot, ne tegyünk semmit az igazságtalan gazdasági rendszer és társadalmi, politikai problémák megváltoztatása érdekében és hagyjuk, hogy a közismert csalók folytassák a megbundázott játékot. Eközben mindent és mindenkit figyeljünk. Időnként gondoskodjunk a félelem szinten tartásáról, nem csupán azért, hogy az emberek bántsák egymást, hanem azért is, hogy féljenek mindezt szóvá tenni, nem elfeledkezve a fogyasztásra való ösztönzésről az öröm illúziójának fenntartása érdekében. A fontos információkat ellenben tartsuk hét lakat alatt, hogy mindenki megtanulja szeretni rabszolgasorsát.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:És az embernek - legalább is a kommunizmusban élteknek ilyenkor felötlik a közel tökélyre vitt megfigyelés - mesélhetnének Románia és a Német Demokratikus Köztársaság volt lakó a Securitate és a Stazi módszereiről. De ilyenkor az eszünkbe jut és felrémlik Orwel: 1984 című futuristikus jövendölésű - alapműnek számító - könyve is, amiben már az 1940 évek víziói szerint is totális kontrollban élnek a társadalom tagjai. Szégyenlem magam, hogy ezt egy magyar akarja bevezettetni. Nem ismerem, de szerintem az anyja/apja pont a Rákosi rendszer elől menekült az akkor még számunkra demokratikusnak gondolt Amerikai Egyesült Államokba.