"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. augusztus 4., kedd

A "Szeretet vallása" ismét tömeggyilkolt

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

Gombe város központi piacán egy idős nő és egy 10 év körüli kislány robbantotta fel magát csütörtök este, az iszlám böjti időszak végét jelző ünnep, az íd al-fitr előestéjén. Az első detonáció egy cipőbolt előtt következett be, amely zsúfolásig tele volt vásárlókkal. A második a közelben történt két perccel később.

A kettős merényletben mintegy ötven ember vesztette életét. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint azonban sok sebesültnek válságos az állapota, ezért a halálos áldozatok száma növekedhet.

Péntek reggel Damaturu városban két fiatal lány robbantotta fel magát. Legkevesebb tizenhárman meghaltak, tizenöten megsebesültek.

Megfigyelők biztosra veszik, hogy a robbantásokat a Boko Haram nevű nigériai iszlamista terrorista csoport hajtotta végre, amely számtalan pokolgépes merényletet követett el a térségben.

A Boko Haram tavaly nagy területeket vont ellenőrzése alá Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken is, ezért a terrorcsoport már Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette harcát.

A terrorszervezet 2009 óta több mint 13 ezer embert gyilkolt meg Afrika legnépesebb országában. Nigéria más térségbeli országokkal összefogva próbál szembeszállni a Boko Harammal, amely márciusban hűséget esküdött az Irakban és Szíriában nagy területeket ellenőrzés alatt tartó Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek.

Forrás: alfahir.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison