"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. augusztus 14., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 88. rész - Bergoglio: A szegénység demagógiája

Az utóbbi időkben Ferenc pápa viseltes, kopott, fehér reverendában jelent meg a nyilvánosság előtt.Hisszük, hogy ez nem a szegénység jele [vagy mint az idősebbek tudják, hogy volt olyan koptatott farmer, amit téglával történő roncsolással végeztek, amíg el nem kezdték gyártani]. Valóban mindenki számára ismert lehet Szent X. Piusz pápa nagy államtitkára Merry del Val, akinek volt egy ünnepi palástja, ami kifogástalan volt, de belül kopottas és foltozott volt.

Ez megmutatja, hogy a prelátus személyesen gyakorolta a szegénységet [Apologéta: személyesen ismertem olyan atyát - Isten nyugosztalja -, aki kopottas, a mosástól megfakult - a fekete helyett már inkább világosabb szürke - inget hordott, aminek a gallérja foszladozott a hajtásnál, mint Bergoglio reverendájának ujja, de ő valóban az alázat papja volt életében], miközben fenntartotta a látszatát az ünnepélyes ruhával az emberi méltóságnak.

Bergoglio ehelyett szinte dicsekszik a szegénységgel, ahelyett hogy alázatból mutatna példát. Olyan fotogén, média sztár módjára viselkedik.


Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison