"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. augusztus 15., szombat

Jehova Tanúi: Olvasói levél

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

Mielőtt bemásolnék egy levelet, amit egy elkötelezett és kellően befolyásolható nő írt a saját testvérének, néhány háttér információt szeretnék írni róla, ami talán jobban kihangsúlyozza az élét a dolognak. Volt egyszer egy család, ahol a gyermekek kicsi koruk óta a Jehova Tanúi vallásszervezet tanításai által lettek nevelve. Az édesanya egyedül nevelte a fiát és a leányát, mert így hozta az élet. Volt férje, akitől a gyermekei születtek, alkoholista lett, bántalmazta még terhesen is a feleségét és tűrhetetlen állapotokat teremtett a gyermekek számára is, ezért az anya úgy döntött, hogy ez nem mehet tovább, ezért elvált az embertől.

Az apa egy forintot sem adott a volt feleségének és főleg nem a gyerekeinek!!!

Ennek ellenére a testvérnővé lett édesanya kemény munkával önálló lakást teremtett és felnevelte a gyerekeit.

Mikor a fiú és a lány már kamasz korba kerültek, az anya újra megházasodott, egy régi, gyülekezetben megismert férfival, aki történetesen egy vén volt, akinek meghalt a felesége!

A vénnek is voltak gyermekei, az egyik szinte azonos korú volt a testvér párral, a másik viszont csak négy éves volt. Mivel a két család már előtte is egy gyülekezetbe járt, ezért a gyerekek is jóban voltak egymással, a kicsit pedig mindenki nagyon szerette!

Lett tehát egy négy gyermekes új család, akik szorgalmasan jártak a gyülekezetekbe és élni szerették volna a tanúk életét.

A három fiú szorgalmas volt ezen a téren, viszont a 17 éves lány egyre inkább kezelhetetlenné kezdett válni, nem akart már járni szívesen, viszont egyre inkább hazudozott és a fiúzásokat kereste, végül el is ment otthonról és erkölcstelen életbe keveredett, mértéktelenül kezdte élni életét. Egy-két év után rájött, hogy ez az élet nem kielégítő, kezdte hiányolni a családját és vissza akart térni hozzájuk.

A szigorú tanúkén élő anya és a vén nevelőapa azonban a kapcsolat felvételt csak úgy támogatta, ha felhagy az erkölcstelen, csöves élettel.

A lány megismerkedett egy rendes fiúval, aki a kedvéért még tanulni is hajlandó volt, végül idővel a srác meg is keresztelkedett, megelőzve az addigra már feleségévé lett lányt. Ennek az volt az oka, hogy függetlenül a neveltetéstől, a lányra a koszon kívül nem sok minden ragadt. Ismeret semmi, viszont kezdett újra huncut életet élni a férje mellett, pedig már egy kislányuk is született!

Lett tehát egy miatta megkeresztelkedett férj, egy kicsi gyerek és lett egy újra félre lépkedő kereszteletlen hírnökségig jutó feleség.

A férj csalódott a vallásban gyorsan, mert nem látta, hogy segítenének neki ezekben a kritikus időszakokban, ezért elkülönült és elvált feleségétől!

A leány magára maradt a gyerekkel és még a gyülekezetben is bejelentették, hogy már nem hírnök. Igazi keresztény pályafutás.

Aztán az idők múlásával csak kezdett járni időnként a gyülekezetbe a szülőkkel, de nem sokat fejlődött. Igyekezett buzgólkodni, de ez is úgy ment, hogy a közben kiskamasz tesójával íratta meg a válaszokat a tanulmányozási kérdésekhez és azokat olvasta fel, ha felszólították. Értelem nélkül próbálkozott!

Ezekben az időkben a felvigyázó nevelő apa és az édesanya elhagyta a szervezetet,mert felismerték a hazugságokat, tehát elmebetegekként kellett a gyülekezet tagjainak tartani őket!

A vén saját fiai is követték a családot, pedig a nagy fiú már kisegítő szolga volt.

Az anya nagy fia önálló lett, saját lábán élt és meg is házasodott, keresztény családba, de rövid idő után el is váltak, mert nem jött össze semmi értelmes.

A húga pedig össze melegedett egy gyerek kora óta szeretett férfival, aki egy rövid, szintén sikertelen házasságából vált el, mint kisegítő szolga.

Udvarlás kezdődött, de mivel a nagylány nem volt tanú, szükséges lett gyorstalpalóval levizsgáznia és keresztelkedni!!!

Ezen idő közben egyfolytában együtt voltak, bujkáltak a tanúk elől és parázna életet éltek! A férfi vitte összejövetelekre is a lányt, aki nála aludt, de egy-két sarokkal a k.terem előtt kirakta, hogy meg ne lássák őket együtt! Mindezt a férfi édesanyja előtt tették, aki szintén tanú, de hallgatott a dologról, sőt hazudozott, ha kérdezték a dologról! Hiába voltak a vének figyelmeztetve a szent kapcsolatra, nem foglalkoztak vele, helyette megkeresztelték a lányt és azok gyorsan meg is házasodtak! Persze ez azt eredményezi, hogy "jó keresztény" lett, ami azzal is jár, hogy nem tarthatja a kapcsolatot a szüleivel,főleg saját anyukájával, mert azok hitehagyott veszélyes emberek! Ők viszont élik képmutató életüket a keresztény családban és a gyülekezetben.

A lány testvére is kezdte felismerni a JT szervezet szemétségeit és felvette a kapcsolatot édesanyjával és nevelő apjával.

Kezdett számára érdekesebb és kielégítőbb életet élni, ritkázta a gyülekezetbe járást, viszont más, a tanúk számára tilos dolgokat gyakorolt.

A húga ezt megtudva beszélt a kemény JT maggal, akik rávették arra, hogy "segítsen a testvérének!" Ennek és a mostani családokat egyesítő témával foglalkozó kongresszusnak köszönhetően az alábbi levelet írta meg a bátyusnak:

Szia Kedves szeretnivaló egyetlen testvérem!

Nagyon nehéz feladat elött állok most.Azért irok mert szóban nem lenne erőm elmondani.

Kérlek emlékezz vissza a gyerekkorunkra,emlékszel mikor a játék katonáidat kidobáltad,vagy mikor együtt 3man énekeket énekeltünk!(kazettára)

Csodálatos emlékek.Emlékszel az első kongreszusi jelelésedre?A lányommal figyeltünk fenntről! Emlékszel mikor boldogan mondtad hogy a jelnyelvi csoportban tevékenykedsz!Vagy mikor együtt sírtunk a kongreszuson hogy hiányzik anya és rosz hogy már nincsennek velünk!

Anyi mindent sorolhatnák még....vagy mikor uttörő voltál!Minden időd a prédikáló szolgálatra szántál,vagyis Jehovának!

Ödön nekem te voltál a példaképem,te adtál erőt hogy én is a keresztényi úton maradjak!Mindig felnéztem rád még ha nem is mondtam.

Nagy örömmel töltött el mikor sorozatban dícsértek minekt hogy mi itt vagyunk és kitartunk!Olyan jó érzés volt. Mindenki tudta h milyen nehéz nekünk anya nélkül.Arról nem is beszélve hogy menyire nehéz volt a befolyásolásaiknak ellenálni.Jehova vigyázott rád mert ő volt az első helyen!

Sajnos anya eltávolodott Jehovától!Sőt ellene lett!Folyamatosan negatív olgokat hallok rólla.És mostmár sajnos róllad is!

Gondold át én mit érzek:az anyukám elhagyta Jehovát és nagyon csúnyán viselkedik!,a testvérem olyan életuton halad amik sértik a Bibliai alapelveket.Úgy érzem kettészakad a lojalitásom! lojalitást érzek irántad és Jehova iránt is,de nem szabad hogy a hozzád való ragaszkodásom Jehova elé kerüljön!

Hagynom kell hogy megkabd a szükséges fegyelmezést a vénektől és Jehovától!

Tudd hogy lehet hogy sértheti a büszkeséged az Isten szaván alapúló,őszinte és szeretetből fakadó tanács amit majd a vénektől kapsz de hosszú távon életmentőnek bizonyulhat!

Tudd hogy a napokban odajött a Rovar testvér hozzám és majdnem sírva mondta hogy szerinte csak én tudok neked segíteni!

És hogy ő mennyire sajnál téged és menyire szeretett és tudja hogy bajban vagy!

Én mái napig nem tudom megemészteni hogy anyáék nincsennek köztünk,szinte minden nap sírok és imátkozom hogy segítsen nekem Jehova kitartani!

Minden egyes gyülekezetben sírok mert elöttem vannak az emlékek és anyának a hangja ahogyan énekelt!

Most én szenvedek a hiánya miatt,régen meg ő volt az én helyzetembem!

Ödön. te is tudod hogy anya nem jó hatással volt rád!Tudod hogy most nem a jó uton haladsz,tudod hogy ez Jehovának nem tetszik!

Egyre többen mondják hogy tudom e azt,vagy ezt!Sajnos Jehovát nagyon megharagítottad!

Sajnos a lelkiismeretem nem engedi hogy hallgassak!Nagy kárt okoznák ha eltitkolnám a bűneidet.Sajnos te szellemi beteg vagy.

Nekem feltétlenül meg kell tennem mindent hogy te aki a vétkes vagy feltárd az ügyet a vének elött!

Te is tudod hogy sok helytelen dolgot követtél el és követsz el!

Még a házasságod alatt csokolóztál egy lánnyal,elmentél kirándulni egy nővel akivel együtt aludtál!Spiritiszta dolgokkal foglalkozol,eljársz az ő csoportjukba ahol tudják hogy te ki vagy!Spirituális zenéket,dallamokat halgatsz,erőt gyűjtve!(5Mózes 18:10-12)Jehova kizárólagos odaadást vár el: [2Mózes 20:4,5]

Most pedig van egy barátnőd aki szintén spirituális dolgokkal foglalkozik!Még biztosan vannak dolgok amik Jehova elött nem helyesek sőt,de én nem sorolom te is tudod..

Tudd hogy Jehova mindent lát,elötte nincs titkunk.

A C....... is sok mindent mondtak róllad és azt is hogy ők is segíteni szerettek volna neked és beszéltek a gyülekezeti vénekkel ez ügyben.

Mindezekkel te is tudod hogy bűnt követsz el és ez nem tetszik Jehovának,sőt szégyent hozol a nevére és a gyülekezetre.

Teljesen elhanyagolod a gyülekezet látogatását,pedig tudod hogy mik a céljai,és csak is ott kaphatsz szellemi táplálékot!És neked nagyon nagy szükséged lenne rá most!

Szerinted Jehova hogy érez most?

Szerinted ezekkel a cselekedetekkel kinek szerzel örömet?

Még nincs késő,ha most cselekszel...Visszatérhetsz Jehovához.

Emlékezz vissza Jóbra hogy ő is milyen helyzetben volt és Jehova Elihut használta fel hogy segítsen neki!
Jehova most engem használ fel úgy érzem!

Ödön egy dolgot bánok de nagyon hogy meghalgattalak és így tudomásul vettem azokat a dolgokat amiket gyakorolsz és amikbe vagy,és ezáltal én is bűnrészese vagyok ezeknek mert tudom.(3Mózes 19:17)

Mivel egyedül Jehova bocsáthat meg,neki kell megvallanod a bűnödet, hogy helyeselt állapotban legyél Jehova elött és utánna lépéseket tenni!

Ha szeretnél Istennek tetszeni és a Bibliai alapelvek szerint élni határozott lépéseket kell tenned.Jehova arra kér térj vissza hozzá!

Megvéd és támogat minket:ezékiel 34:16.Jehova nem mond le róllad!Észreveszi ha az egyik juhocskája elveszik és kutatni kezd utánna és boldog mikor megtalálja.

Kérdés hogy te a juhocskája vagy?

Az új kiadványunk amit tegnap kaptunk nagyon aktuális lenne neked!

Emlékszel az első századi efézusi emberekre?:akik tiszta szívűek voltak és jó példát mutattak ebben.Hogy kivonják magukat a gonosz szellemek befolyása alól összegyűjtöttek minden olyan könyvet ami spiritiszta szokásokkal volt kapcsolatos és mindenki elött elégették.Elégetésük elött megvallották és elmondták gyakorlataikat. (Csel 19:18)

Igaz nem könnyű felhagyni!Kérj imában védelmet Jehovától,és hogy segítsen bizni benne.Többé ne gyakorold a hagyományaidat!Kívánom hogy legyen bátorságod szakítani a szokásaiddal és azokkal a személyekkel akik oda tartoznak. Anyával is meg kell szakítanod a kapcsolatod hisz ő is forrása lehet a te szellemiségednek.

Sőt a hitehagyott oldalak és az ott elolvasott gondolatok is.

Ha megteszed bizhatsz benne hogy Jehova befogad és védelmezni fog.

És tapasztalni fogod a Biblia igéreteit: Erős torony Jehova neve.Oda fut az igaz,és védelmet talál.(péld 18:10)
Nagyon sokat gondolkoztam hogy mit csináljak,de mivel Jehovát mindenkinél jobban kell szeretni még nállad is így meg kell kérnelek arra hogy tárd ima által Jehovának a gondolataid és érzéseid és kérlek beszélj egy vénnel(Jakab 5:14,15) hogy te most milyen életúton vagy és haladsz.Te is tudod hogy nem helyes!Segítséget kell kérned ha Jehova
szervezetébe szeretnél tartozni!!!!!!!!!!!!Én Jelezni fogom a véneknek hogy irtam neked ezzel kapcsolatban és hogy segítsenek neked!

Kérlek mond meg hogy melyik vénnel fogsz beszélni erről,HOGY megtudjam kérdezni hogy elmondtad e neki!Mivel a lelkiismeretem nem birja tovább így adok neked 5napot, ha nem teszed meg akkor én fogok beszélni egy vénnel hogy segítsenek neked és a Biblia alapelvei szerint segítsenek és beszéljenek veled.

Ödön! tudd hogy ezt mind testvéri és igazi testvéri szeretetből teszem.Nem szeretném ha sátán világába tartoznál.Tudod te is hogy nagyon közel van armagedon, és Sátán nagy erővel próbál mindenkit elcsábítani Jehovátol és első sorban a családokat támadja.

Szeretnék segíteni neked hogy Jehova helyeslését viszanyerd!

Nem szeretnélek elveszíteni téged is!

Szeretném ha újra búzgón szolgálnád Jehovát!Hálásnak kell lennünk neki hisz ő teremtett minket.Mi pedig azáltal tudjuk kimutatni ha teszük az akaratát és Jézus nyomdokait követjük!

Kérlek imátkozz és kérd Jehova segítségét,kérd hogy adjon erőt neked,adjon bátorságot!A szokásosnál nagyobb erőt kérd Jehovátol!

Tudd hogy Jehova sosem hagy el,csak neked kell visszatérned hozzá!

Légy újra boldog és mutassunk példát hogy testvérekként erős a hitünk és hátha újra anya is köztünk lesz!

SZERETLEK!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt a levelet biztosan saját kezével írta le, ami a helyesírásából is látszik, de minden gondolatot leírtak, vagy diktáltak neki, mert az ismerete olyan, hogy az is fel adja a leckét, hogy ki a hű és értelmes rabszolga? Ehhez képest nagyon komolyan vagdalózik az ismeretekkel és ami érdekes, a jogi eljárást is nagyon tudja!
A neveket megváltoztattam.

A fiú küldte el nekem ezt a levelet és a levél fel is tette az i-re a pontot számára, aminek az eredménye, hogy meg is írta az elkülönülő levelét a gyülekezetének!

Hurrá! Újra egy emberrel kevesebben lettek! Lehet ennek még olyan vonzata is, hogy a fiú, még tanú barátai is gondolkodóba eshetnek, akik vannak bőségesen!

Az agymosás újabb ékes bizonyítéka ez!
Rovarölő

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison