"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. szeptember 16., kedd

Mit érdemel az a bűnös...

Vasárnap óta ez a mondóka jár a fejemben, bár másik végződéssel: "Mit érdemel az a bűnös, kinek záloga a kezemben van?" az eredeti változat, de nekem a "Mit érdemel az a bűnös PAP, aki szándékosan, tudva és a híveket félrevezetni akarva HAZUDIK"?



Mi is történt, amiért ez jutott az eszembe? Miskolcon az elmúlt szombaton KATTÁRS, azaz egész napos katolikus(?) [karizmatikus] rendezvény volt a városban. A tradícionális közösség egyik tagja feltette a kérdést Lóci Tamásnak [a Fráter György Katolikus Gimnázium igazgatójának, atyának], hogy miért nincs tridenti mise a városban. Ez a tag felkészült egyén volt, tudta, hogy mi fán terem a tridenti mise, mivel minden Piuszos szentmisén ott van, ha munkaideje engedi. A következő választ kapta:

  1. Mert nincs rá igény [ez nem igaz, mert jelenleg is folyamatosan járnak a hívek és újak is szoktak jönni], akik tudják hogy van ilyen mise, bár nem templomban, hanem egy közösségi házban.
  2. A mostani mise (NOM) gyakorlatilag a tridenti mise magyarra fordított változata.
Ennek a hívőnek itt szakadt el a cérna, és erre mondtam neki, amikor mindezt elmesélte, hogy Lóci Tamás atya(?) tudva, szándékosan a félrevezetés igényével hazudott a szemébe, mert: LÓCI TAMÁS NÉHÁNY ÉVIG KANADÁBAN TANULT (2007-2009 között ösztöndíjasként)  ÉS KANADÁBAN A SZENT PÉTER TÁRSASÁGNÁL MEGTANULTA A TRIDENTI MISE BEMUTATÁSÁT.

Tehát pontosan tudja, hogy a tridenti mise nem is hasonlít az új misére (Novus Ordo Missae), mert nem népnyelvre lefordított változata, hanem csak a luteránus Istentisztelet kb. 70%-s átvétele, kicsit átrendezett formában.

A kérdés adott: mit érdemel büntetésül az a pap - akinek az erkölcsöt kellene tanítani és számon kérni a híveken, és a feloldozást adni a szentgyónás után - aki szándékosan, tudva félrevezeti egy hazugsággal a reá bízott nyájának akárcsak egyetlen tagját is?

Kedves atyám!

Szégyen, gyalázat, hogy így viselkedel. Isten előtt az utolsó ítéletkor nem akarnék a helyedben lenni, mert ha máskor nem is, de akkor biztosan el fogod nyerni a méltó büntetésedet ezért a tettért.
Apologéta