"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. szeptember 17., szerda

A hindu nacionalisták keresztény tisztogatásba kezdtek Indiában

"Mindenki szemében gyűlöletesek lesztek nevemért. Aki azonban mindvégig kitart, az üdvözül." [Mt 10,22]

Az International Christian Concern figyelőszervezet arra figyelmeztet, hogy a Sangh Parivar, egy hindu nacionalista csoport, vallási alapú tisztogatást tervez a keresztény kisebbség ellen Indiában, a közel-keleten tevékenykedő ISIS-hez hasonlóan.

A figyelőszervezet egy sajtónyilatkozatban elmondta, hogy a nacionalista csoport és annak társszervezetei a keresztények ellen bujtogatnak és számos támadást indítottak már lelkipásztorok és templomok ellen az északi Uttar Pradesh tartományban. A hívők attól tartanak, hogy a kisebbségben lévő vallások követői elleni támadások tovább erősödnek.

John Dayal, az indiai kormány Nemzeti Integrációs Bizottságának tagja a következőket mondta:
Komoly erősödés tapasztalható a politikai csoportok által keresztények ellen szervezett gyűlöletkampányokban. A keresztényellenes tisztogatás veszélye Chhattisgraph és Madhya Pradesh-től egészen Uttar Pradesh tartományig, sőt, már a főváros, Delhi határáig terjed.”
Számos jelentés érkezett tömeges támadásokról keresztény otthonok ellen, illetve, hogy templomokat gyújtottak fel vagy alakítottak hindu templomokká.

Júliusban Hemanth Signh, a helyi Bajrangdal radikális csoport vezetőjének részvételével 25 hindu radikális támadt Sahakarinagar falura, ahol megverték R.C. Paul lelkipásztort és gyülekezete számos tagját egy Bibliaóra közben.

A keresztény figyelőszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az ISIS által elkövetett szörnyűségek komoly médiafigyelmet kapnak, a keresztényüldözés globális probléma.

„Az iraki keresztényekhez hasonlóan, Indiában sok millió keresztény szenved üldöztetést a hindu nacionalisták keze által,” írja a szervezet.

Anil J. Couto, Újdelhi érseke is aggodalmát fejezte ki az új támadások miatt.
„A Shangh Parivar azt tervezi, hogy erőszakos áttérítési kampányt indít, hogy a keresztények visszatérjenek a hindu valláshoz. Az ilyen fundamentalista csoportok támadásai az egyének alapvetői jogainak súlyos megsértése,” mondta az érsek.
Más keresztény figyelőszervezetek, mint az Open Doors, szintén egyetértenek, hogy a szélsőséges hindu mozgalmak keresztényellenes tevékenysége erősödött. A csoport értékelése szerint India a 28. helyen szerepel azon országok listáján, ahol a keresztényeket a legtöbb vallási alapú üldöztetés éri.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ... és bekövetkezik az az idő, amikor Jézus tanítványait, Isten gyermekeit Isten teremtményei üldözik és halálra adják. Mindenki szemében gyűlöletesek leszünk, mert a sátán megtestesült a földön és hatalmába keríti a teremtményeket, de még a gyermekeket is, ha nem tartanak ki a hitben.