"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. október 8., szerda

Világnézeti semlegesség?

Világnézeti semlegesség? – kérdezhetnők. Tessék mondani, az mégis micsoda? Fából vaskarika! – mondhatnók joggal. Hajszálpontosan olyan, mint Belgiumban vagy Németországban az anyakönyvvezetésben meghonosított harmadik kategória. Férfi, nő, harmadik. Ami ugye szintén fából vaskarika.

A hazugságok elhitettetésében ma is élenjáró orgánum csütörtöki számában bizonyos Bence Judit kifejtette legnagyobb jelenlegi problémáját, imígyen:

Évről évre egyre több iskolát adnak át az egyházaknak, már nem egy település van, ahol más tanulási lehetőség nincs is. Ennyit a szabad iskolaválasztásról és a világnézetileg semleges oktatásról.

Hja, az a fránya klerikális reakció! Mert ugyebár a fekete csuhások csak butítani tudják a jó népet. Nem úgy, mint ott, ahol ők – nincsenek. Mert ott él és virul a világnézeti semlegesség. De komolyabbra fordítva a szót. Világnézeti semlegesség? Ugyan, kérem! Mindenkinek van valamilyen világnézete. Kinek milyen. Ahogyan minden megszületett iafiának is – tetszik, nem tetszik – van neme. Mégpedig egy. Harmadik nincs.

Akinek pedig ez nem tetszik, az a Teremtőnél legyen már oly szíves reklamálni. Ám még egy szó erejéig visszatérve a „világnézeti semlegesség”-re: nos, aki azt mondja, ő „világnézetileg semleges”, annak éppen az a világnézete, hogy „nincs világnézete”. Miheztartás végett.

Arról nem is beszélve, hogy ennek a humbugnak a szószólói mást sem tesznek jó ideje, minthogy az új közismereti tankönyvek visszavonását követelik. Minthogy azok szerintük egyenesen emberellenesek. Meg merészelik ugyanis különböztetni képességeik okán a nőktől a férfiakat. Pedig amikor emiatt visszavonásukat követelik, ezt ők maguk sem világnézetileg semleges alapon teszik!

De ez még nem minden. Az orgánum ugyanaznap közölte „Keresik a gyalázatos tankönyvek felelőseit” címmel Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő újságíróknak adott nyilatkozatát, miszerint „számos új tankönyv hemzseg a társadalmi és nemi sztereotípiáktól, annak ellenére, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik rendelete kifejezetten tiltja az ilyen tankönyvi megnyilvánulásokat”.

Példát is mondott reá: az Apáczai Kiadó „Első olvasókönyvem” című tankönyvében található egy olyan rajz, amely „a nőknek általánosságban gyengébb szellemi képességet, a férfiaknak pedig erőszakosságot tulajdonít”. Mi több, „felháborítónak nevezte azt a hatodikosoknak szánt természetismeret tankönyvet is, amelyben arról írnak, a fiúk és lányok eltérő szellemi képességgel rendelkeznek”.

Ezek után már csak tényleg egyet kívánhatunk: az ekként nyilatkozók semlegesítődjenek végre. Mindkét nemet ugyanis csak megrontani képesek. Maradjanak hát magukban, mintha harmadik neműek lennének.
ifj. Tompó László

Forrás: hunhir.info

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison