"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. október 6., hétfő

Ferenc [pápa] lassan körülmetéltetheti magát

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

A Szentatya szeptember 17-én délután a Szent Márta-házban fogadta a küldöttséget, amelyet Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke vezetett – írja a Vatikáni Rádió és az MTI.

Jelen volt Claudio Epelman, a Latin-amerikai Zsidó Kongresszus igazgatója, Ferenc pápa régi barátja, valamint Renzo Gattegna, az Olasz Zsidó Közösségek Uniójának elnöke.

A kihallgatásra a közelgő zsidó újév, a szeptember 24-én esedékes rós hásáná alkalmából került sor. A pápa kifejezte jókívánságait a jelenlévőknek. A találkozón érintették a közel-keleti helyzet, valamint a vallási fundamentalizmus témáját. Ferenc pápa arra kérte vendégeit, hogy imádkozzanak a békéért és a kiengesztelődésért, főleg azokban az országokban, ahol üldözik és diszkriminálják a keresztényeket.

A zsidó hagyomány szerint ahhoz, hogy az új év „édes” legyen, kezdetén édességet kell enni. A csoport ezért egy mézes tortát ajándékozott Ferenc pápának, aki a küldöttség minden tagjának egy-egy szentföldi utazását felidéző emlékérmét adott át.

A találkozón részt vett Heisler András, a WJC alelnöke, a Mazsihisz elnöke, aki egyetlenként képviselte a közép- és kelet-európai országokban élő zsidó közösségeket – tájékoztat az MTI. A húsz fős delegációt Ferenc pápa vatikáni szálláshelyén, a Szent Márta-házban fogadta. "Az egy órás magánlátogatás nagyon meghitt hangulatban zajlott. Ferenc pápa mindegyikünkkel külön elbeszélgetett" – számolt be Heisler András az MTI-nek.

Forrás: Magyar Kurír

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: most már kezd fárasztó lenni, hogy Bergoglio állandóan hajbókol a zsidók előtt. Látogatás Jeruzsálemben, kitüntetés Izrael által, most az7 antikeresztény, cionista világszervezet [World Jewish Congress] vezérkarának fogadása Rónában magánkihallgatáson, és folytathatnám. Miért kell neki folyamatosan hajbókolnia? Azért mégiscsak ő Krisztus földi helytartója, annak a Krisztusnak, aki a zsidók, főleg a cionista zsidók szerint [ó Uram bocsáss meg nekem, de csak idéztek] egy "házasságtörő, vérbajos k...a fiaként született" [ ala Talmud].