"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. január 11., péntek

Homofob az a katolikus, aki Isten tanítása szerint neveli gyermekét...

"Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." [Szám 18,22]

A francia kormány utasította a katolikus iskolákat, hogy maradjanak semlegesek az azonos neműek „házasságának” kérdésében.
Vincent Peillon nevelésügyi miniszter levélben figyelmeztette Franciaország 8300 katolikus iskoláját, hogy ne vegyenek részt a katolikusok január 13-ára tervezett menetében, amellyel az egyneműek házasságának bevezetése ellen tiltakoznak, mert – mint írja – részvételük homofóbiának minősülne a homoszexuális diákokkal szemben – idézi a Le Monde és a Francia Sajtóügynökség értesülését a LifeSiteNews.
"A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét." [Róm 1,27]
Az önök felelőssége, hogy a francia társadalomban zajló viták ne jelenjenek meg az iskolákban elutasításként és homofób megbélyegzésként”  – írja az igazgatóknak címzett levelében Peillon, akinek nézetei mellett az államfő is nyíltan kiáll. „A köztársaságnak alapelve a szekularizmus, amit mindenkinek védenie kell, s ami a kormány és kiváltképpen a vele szerződésben álló iskolák semlegességét jelenti” – fogalmazott Francois Hollande elnök. A legtöbb francia iskola magánintézmény, de a tanárok a kormánytól kapják a fizetést.

A miniszteri figyelmeztetés válasz arra a decemberi levélre, amelyben a katolikus püspöki kar oktatási titkára, Eric de Labarre arra biztatta az iskolaigazgatókat: engedélyezzék diákjaiknak, hogy szabadon nyilvánítsanak véleményt a kormánynak az egyneműek házasságát legalizáló törvénytervezetéről.

Forrás: www.magyarkurir.hu

Apologéta: A francia kormány szekularizált világiasságában odáig fajult, hogy meg akarja mondani a katolikus hitűeknek, az egyháznak, hogy mit és hogyan kell hinni, meg akarja mondani, hogy a gyerekeinket hogyan és mire tanítsuk. Tisztára úgy, mint a nagytestvér Kínában. Meghatározza, a hitet, meghatározza ki lehet püspök, meghatározza mit lehet hinni. Az elpártolás itt kopogtat az ajtóban, mint ahogyan "A tizedes meg a többiek" című örökzöld filmben elhangzott: "... az oroszok már a spájzban vannak..." Számunkra hívőknek csak egy kérdés lehetséges: Képesek vagyunk-e megtartani Isten tanítását - melyet teljességeben - csak a katolikus Egyháznak adatott meg átadni a híveknek, vagy lelkünk az örök kárhozatra fog jutni?
Kedves barátaim. Elgondolkodtatok már azon: Mi történne, ha egy muszlimnak mondaná meg egy szekularizált kormány - mondjuk Párizsban - hogy a Korán tanítását hogyan kell értelmezni, illetve homofob az, aki megtartja a tanítást és nem a kormány parancsa szerint cselekszik. Szerintem 100 ezres tüntetések lennének és külvárosok égnének Párizsban.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison