"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2012. július 5., csütörtök

Krizmatikus megújulási mozgalom vs. Tradicíó

Mottó:
„Szívből elfogadom a hittanítást, amely ugyanazzal az értelemmel s mindenkor ugyanazzal a jelentéssel hagyományozódott reánk az apostoloktól az egyházatyák által. Teljességgel elvetem ezért a dogmák fejlődésének eretnek gondolatát, miszerint a dogmák jelentése változik és különbözik attól, amit az egyház korábban hirdetett.
A szent dogmáknak örökre meg kell őrizniük azt a jelentést, amit az Anyaszentegyház valaha tanított, s attól soha sem térhet el egy mélyebb betekintés nevében vagy örve alatt... Ha valaki azt állítaná, hogy a tudományos haladásra való tekintettel valaha lehetséges lesz az egyház dogmáit attól eltérően értelmezni, ahogyan azt az egyház értelmezte és értelmezi, kiátkozás sújtsa!"


Hazatérve a papszentelésről és bejelentkezve a blogba örömmel tapasztaltam, újabb követőm lett.
Hozzá szól ez a bejegyzés.


Kedves Fiucska!

Először is szeretném a figyelmedbe ajánlani blogbejegyzésemet, amit nem én, hanem egy felszentelt pap írt. A meglátásunk és pap barátunk kifejtése alatt a karizmatikus megújulásra (is) rá lehet fogni, hogy katolikus, de nem az. Nem fogom kifejteni a részleteket, olvasd el a fenn hivatkozott bejegyzést, gondold végig életedet, hitedet és a bejegyzésben leírtakat. Elmélkedjél és fordulj Jézushoz, hogy világosítson meg, hogy megláthasd a Te utadat, hogy katolikus anyaszentegyházunkhoz visszatalálj.

Az igazi katolikus hitre az Egyház 1970 éves tanítása vezet vissza, mert az Istentől van, míg a karizmatikus megújulás EMBER-től. Olvassad a szentek életét (Apologéta: kiindulásnak megteheti a MKPK oldalán található Szentek Élete oldalak, mely a Diós István féle Szentek Élete könyv digitális változata) és látni fogod, hogy igazunk van. Ők mindig befelé Istenhez fordultak, hogy adjon választ kétségeikre, kérdéseikre, szenvedéseikre.

Én azt javaslom neked - ha megfogadod az jó lesz a lelkiüdvösséged érdekében, ha nem az is a Te döntésed lesz a lelkiüdvöd ellen -, hogy a karizmatikus megújulás és hasonlók helyett olyan helyen keresd Istent és az Ő tanítását, ahol megtalálható és azt adják át neked, amit Jézus Urunk adott és 1970-ig (a II. Vatikáni Zsinatig) tanított az "Egy, Szent, Katolikus és Apostoli Anyaszentgyházunk". ITT tájékozódhatsz és a Thököly úton megtalálod a Pius közösséget Budapesten.

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison,