"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2012. július 25., szerda

A szekurális világ és a sátán frontális támadás

Mottó:
„Szívből elfogadom a hittanítást, amely ugyanazzal az értelemmel s mindenkor ugyanazzal a jelentéssel hagyományozódott reánk az apostoloktól az egyházatyák által. Teljességgel elvetem ezért a dogmák fejlődésének eretnek gondolatát, miszerint a dogmák jelentése változik és különbözik attól, amit az egyház korábban hirdetett.

A szent dogmáknak örökre meg kell őrizniük azt a jelentést, amit az Anyaszentegyház valaha tanított, s attól soha sem térhet el egy mélyebb betekintés nevében vagy örve alatt... Ha valaki azt állítaná, hogy a tudományos haladásra való tekintettel valaha lehetséges lesz az egyház dogmáit attól eltérően értelmezni, ahogyan azt az egyház értelmezte és értelmezi, kiátkozás sújtsa!”

Két rövid, de annál fontosabb hír, mely mutatja, hogy a sátán a szekuláris államapparátuson - törvényhozáson - keresztül indított frontális támadást Isten és hívei, a hívők hite ellen. Két egymástól független kérdésben, amely összefügg, illetve ha az idő távlatába helyezzük akkor összefügghet.

Az első hírként álljon itt a Magyar Kurir egyik cikkének részlete:
"Folytatódik a vita az Egyesült Államokban 2013-ban életbe lépő egészségügyi törvényről, amely kötelezi a munkáltatókat, így az egyházi intézményeket is, hogy dolgozóik egészségügyi biztosításában fedezzék a fogamzásgátló, az abortuszt előidéző szerek felírását és a sterilizáció költségeit.
Az amerikai kongresszus részéről fontos nyitás kezdődött a lelkiismereti szabadság kérdése kapcsán. A képviselőház albizottsága, amely a különböző minisztériumok és ügynökségek munka és egészségügyi pénzalapjaival foglalkozik, két fontos módosítást illesztett be a jelenleg megvitatás alatt lévő 2013-as költségvetési törvénybe. A 361-es számú törvényjavaslat az abortusz terén a lelkiismereti szabadsággal élők elleni diszkriminációval szemben lép fel. Az 1179-es számú pedig a lelkiismereti jogok tiszteletben tartását célozza. Ez utóbbi beadványt több mint 200 képviselő és a szenátus fele támogatja."

A másik hírként álljon itt a Mandiner blog bejegyzésének egy részlete:
"Vita kezdődött Németországban a vallásszabadság határairól egy bírósági döntés nyomán, amely szerint fiúgyermekek vallási indíttatású körülmetélése testi sértés. Guido Westerwelle külügyminiszter egy vasárnapi nyilatkozatban óvott attól, hogy a vita hevében megkérdőjelezzék a vallási toleranciát."

Miért érdekes és fontos ez a két hír és miért kapta bejegyzésem azt címet, amit visel? Nagyon egyszerű a válasz? Azért mert az első hír tartalma frontális támadás a kereszténységnek, de nem mellesleg a zsidó vallást követőknek adott Isteni Tíz parancs "Ne ölj!" parancsának. Az Anyaszentegyház 2000 éve tiltja az abortuszt "Angyalcsinálást". Mert mindenki mással ellentétben az abortusz, a fogamzásgátlás GYILKOSSÁG. A sterilizáció pedig a Teremtés könyvében leírt Isteni szónak mond ellen: "...szaporodjatok, gyarapodjatok..." Ha ezt rá akarják kényszeríteni azokra, akik komolyan veszik Isten szavát és Egyházuk tanítását, akkor a kényszerítettek bűnt követnek el, ha "jogkövető" magatartást folytatnak az államban.

A második hír azért fontos, mert ha ezt a "szokás jogot" bevezetik és érvényre juttatják, mármint, hogy vallási vonatkozású kérdésekben az állam vagy bírósága dönt, akkor más vallási kérdésekben is majd az állam akar dönteni. Most a körülmetélést tiltja meg (zsidók és muszlimok), majd megtiltja a kereszt viselését (az Egyesült Királyságban már van rá példa) illetve leveteti templomainkról, később kitalálja, hogy beleszól a liturgiába (lásd Kína) és lehetne sorolni tovább a lehetséges dolgokat. Ezért fontos, hogy kimondják: Kölnben frontális támadás indult a vallások ellen (talán az ateisták legnagyobb örömére), de ez nem járható út, mert a többséget hitében korlátozza.
Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleiso