"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2016. január 1., péntek

Novus Ordos bohóckodás az éjféli misén

Elmarasztalt egyházkerülete egy Fülöp-szigeteki katolikus papot, miután a légdeszkás fellépéséről készült videó terjedni kezdett az interneten - tudósít a BBC.

A meg nem nevezett lelkipásztor az éjféli misén pattant légdeszkára, majd a padsorok között lassan le-fel gurulva köszöntötte a megjelenteket és énekelt.

Az egyház nem volt odáig a produkciótól, a Laguna tartománybeli San Pablo egyházmegye közleményben marasztalta el a "modern" papot. A férfit kirúgták az egyházközségtől, legalábbis egy időre, hogy legyen ideje gondolkodni azon, amit tett. Az egyházi vezetők azzal indokolták a döntést, hogy teljes és mély tiszteletet várnak el, a mise pedig az istentisztelet legmagasabb formája, nem pedig egyszemélyes show, ahol bármit be lehet vetni, hogy felkeltsék az emberek figyelmét.

A közvéleményt eléggé megosztja a pap produkciója: egyesek szerint az Úr és a megváltás iránti teljes tiszteletlenségről árulkodik a légdeszka használata a templomban. Mások azt firtatják, hogy merülhetnének el a hívek imáikban, ha közben ez megy a templomban.

Mások viszont támogatásukról biztosították a papot, és amellett érveltek, hogy nem kell túl komolyan venni a produkciót, ami akár új hívők megnyerésére is alkalmas lehet.

A Fülöp-szigetek a harmadik legnagyobb katolikus ország a földön, kb. 80 millió katolikus él ott.

Forrás: (BBC - HVG nyomán)