"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2012. május 24., csütörtök

Abortusztabletta és az MKPK

Az elmúlt bő egy héten a hívő katolikus ember számára kis hazánkban Magyarországon az Abortusz tablettának nevezett méreg forgalomba hozatala volt - talán a legfontosabb hír. Nem elég, hogy hazánk lakossága alul múlta a tíz milliós lélekszámot, de azt mondják, hogy könnyíteni kell a nők magzat gyilkolásának eljárásán. Ahelyet, hogy szigorítanák az abortusz engedélyezését - csak csendben mondom betiltását -, még szélesítik az eljárások tárházát.
Mert minek lehet nevezni az Abortusz tablettát, ha nem intézményesített gyilkos méregnek. És ez a lényeg. Gyilkoljuk az utódainkat. Igaz, az elmúlt tíz évben ~50000-ről ~38000-re csökkent a magzat gyilkosságok száma, de ez még kirívóan magas mind európai, mind világ viszonylatban. És az egészségügyi kormányzat korlátlanul támogatja a beavatkozást. A volumenkorlátosnak nevezett időszakban is minden jóváhagyott beavatkozást 100%-ban térített. Számunkra katolikusoknak fontos a Szentírás, mint Isten tanításának a könyve és a benne a zsidóknak és nekünk hívőknek adott tízparancsolat, amely világosan kimondja, hogy "Ne ölj!". Ráadásul katolikus egyházunk tanítása szerint (Dogma, amit úgy kell hinni, ahogyan az Egyház előtárja nekünk) 'Isten a lelket a magzatba a fogantatáskor teremti bele.', így minden elpusztított embrió embernek számít, csak még nem jött a világra. Édesanyja hasában fejlődik a megfelelő szintre és életképességre.

Ezért minden jó érzésű embernek fel kell emelnie a szavát a bevezetés ellen. Az Apostolok utódjainak - Püspököknek pedig "harsányan" kellene tiltakozniuk. Erre mit tapasztal a hívő katolikus: Püspökeink közül semelyik nem nyilatkozott az Abortusztabletta bevezetése ellen. Pedig példát vehetnének a lutheránusokról, akiknek a püspökei közös nyilatkozatban tiltakoztak.
Vagy példát vehetnének az amerikai (USA) püspökeiről, akik hangosan, a médiát "telekürtölve" tiltakoztak Obama törvénye ellen, amiben abortuszra kötelezte volna a katolikus kórházak és intézményeket is. Mai hír, hogy 43 egyházmegye és katolikus szervezet [többek között egyetem] beperelte Obamát, mert "köteleznek minden intézményt arra, hogy kössön egészségügyi biztosítást munkatársainak, a biztosításnak pedig kötelezően magában kell foglalnia a sterilizációt, abortusztablettát, fogamzásgátlót.".
Erdő Péter bíboros urunk pedig hallgat, mint a hal a vízben. Máskor ennél sokkal kevesebbért tiltakozik, nyilatkozik, elhatárolódik. De Ő most hallgat az MKPK titkárságával egyetemben. A többi püspökünk pedig valamilyen más ok miatt követi a példáját. Vagy nem látják át a kérdés súlyát - ezt nem hinném -, vagy esetleg nem mernek megszólalni a Prímás engedélye nélkül(?). Kérdezném mélyen tisztelt Excellenciás Urakat: hitbéli kérdésben való nyilatkozathoz a bíboros úr engedélye szükséges?

Hasonló kérdés merült fel több évvel ezelőtt - emlékeim szerint kb. 5-6 éve -, amikor egy, az abortuszról írott könyv kapcsán a szerző megkereste az Excellenciás urakat riport ügyben és senki nem volt hajlandó önök közül nyilatkozni a szerzőnek. Excellenciás Urak, hogyan fognak elszámolni az Úristen előtt a tetteikkel, illetve mulasztásaikkal? Vagy nem hisznek Urukban, Istenükben, a második eljövetelben és a végső elszámoltatásban? Pedig hasznos lenne, mert nagy lesz az Önök büntetése, mert az Ő szolgálatára szegődtek, az Ő Egyházában.