"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. július 27., hétfő

A sátán tobzódása: Abortál magzatok szervkereskedelme [videóval]

Ha Ön nem erős idegzetű, vagy csak rossz napja van, ezt a cikket ne olvassa tovább. Ha úgy dönt, mégis megteszi, akkor készüljön fel a pokol legmélyebb bugyraira! Azt hiszem, még egyetlen anyag megírása sem viselt meg ennyire. Hogy a világon sok beteg és/vagy elvetemült ember van, azt nyilván eddig is tudtam. Azt is, hogy az abortusz önmagában is nagyon gázos dolog, a nyugati világra jelenleg jellemző liberális szabályozás pedig sokszor olyan döntést ad a szülők kezébe, amihez nem lenne joguk.


De hogy a magzatgyilkosságból valakik szervkereskedelmet csináljanak, azt soha nem hittem volna. Márpedig a legnagyobb amerikai abortuszpárti civil szervezet pontosan ezt teszi.

Az Egyesült Államokban interneten lehet rendelni emberi szerveket. A törvény természetesen tiltja, hogy egy szívrohamban elhunyt fiatal férfi amúgy remek állapotban levő máját egy jómódú alkoholista megvásárolhassa. Ám ezen a portálon magzatok szervei közül lehet válogatni.

Olyan babákról van szó, akiket szüleik elvetetnek, majd eladják a különböző testrészeiket. Ezeket elsősorban őssejtkutatáshoz használják fel, de - mint később látni fogjuk - aki kicsengeti a lóvét, attól nem nagyon kérdeznek semmit.

A bizniszt Amerika - és a világ - egyik legnagyobb, legbefolyásosabb abortuszpárti civil szervezete bonyolítja. Az American Planned Parenthood Federation (Tervezett Gyermekvállalás Amerikai Szövetsége) országszerte számos klinikát tart fenn, amelyek díjmentesen, vagy nagyon olcsón vállalják a terhességmegszakítást olyan nők számára, akiknek erre nincsen pénzük. (Az Államokban több millió embernek nincsen egészségbiztosítása, így ők csillagászati összegért férhetnek hozzá mindenfajta ellátáshoz.) A liberális politikusok és a média évtizedek óta hódolattal és elismeréssel beszél a szervezet önzetlenségéről. Ám az irgalmas szamaritánus álarc pár nappal ezelőtt lehullott - és nem túlzás azt mondani, hogy alatta a Sátán vicsorog ránk.

A koponya problémás, de megoldható


Az ominózus honlapon egy abortuszellenes szervezet aktivistái rendeltek egy magzati szívet, majd az APPF egyik klinikájának neves nőgyógyászával történt találkozójukat titokban videóra vették. A felvételből hatalmas botrány lett , az ügyet a hazai médiában a Tutiblog szúrta ki először.


A szervkereskedelmi meetingre egy üzleti ebéd (!) keretében került sor. A megbeszélésen kiderült, hogy a lemészárolt magzatok szöveteit 30 és 100 dollár közötti összegért lehet megvenni. A fehér asztalnál folyó üzleti tárgyalásból azt is megtudhatjuk, hogy a cég specialitása a szív, a tüdő és a máj. Eladnak végtagokat is, amiről ugyan nem tudják, mihez kellhet annak a beteg állatnak, aki megveszi - de azért eladják. A "doktornő" egyébként biztosítja kliensét arról, hogy nagyon szakszerű munkát szokott végezni.

Jóízűen eszik és borozgat, miközben az abortusz procedúráját részletezi döbbenetes és gyomorforgató aprólékossággal. Megtudhatjuk például azt is, hogy a magzat koponyája a legproblémásabb, a többi szervet általában egészben ki tudják venni - tehát megvehető. Ám ha az elpusztítandó magzatot a lábánál fogva húzzák ki az anyaméhből, még az sem kizárt, hogy a feje is épen marad.

Lehet velük beszélni


Ez az eljárás egyébként minimum megkérdőjelezhető törvényességű. Kísértetiesen hasonlít az úgynevezett "részleges szüléssel" végzett terhességmegszakításra, amit az USA-ban 2003 óta törvény tilt. Nem véletlenül. Az embertelen beavatkozás még a legtöbb abortuszpárti szakembernél is kiverte a biztosítékot. A procedúra általában a terhesség ötödik vagy hatodik hónapjában történik.
A magzatot először fogóval kihúzzák a vaginába, a koponya tartalmát kiszívják, végül a magzat testét eltávolítják.
A joghézagot valószínűleg az jelenti, hogy a PP klinikákon az eljárást az abortusz törvényes határidején belül végzik - ám a módszer lényegében ugyanaz. Az álvásárló azt is felveti, hogy az abortuszt végző orvosok vajon tisztában vannak-e azzal, hogy, amit tesznek, az jó eséllyel törvénytelen? A válasz a pokol legsötétebb bugyraiba enged bepillantást.

Igen, tisztában vannak vele, de "lehet velük beszélni". 


Az APPF amúgy franchise rendszerben működik, és nem mindegyik klinikája vesz részt a sötét üzletben. Ám a beszélgetésből világosan kiderül az is, hogy a központ tud arról, hogy mi folyik ezekben az intézményekben, és esze ágában sincs megállítani ezt az őrületet. Csupán annyit kötöttek ki, hogy a biznisz során ők semmilyen szerepet nem vállalnak, így az országos szervezetet jogilag felelősség nem terheli. 

A videóból hatalmas botrány kerekedett, több vezető konzervatív politikus is követeli, hogy a hatóságok lépjenek fel az embertelen eljárásokkal operáló, szervkereskedő klinikákkal szemben, és hozzanak olyan jogszabályokat, amelyek egyértelműen bezárnak minden kiskaput az ilyen üzelmek előtt. Az amerikai törvényhozás republikánus többsége általában csak rossz dolgokkal szokott járni. Ám most talán mégis jó lesz valamire...
Balogh Gábor

Forrás: alfahir.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison