"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. január 13., kedd

Amikor egy zsidó akar kioktatni erkölcsről és katolikus szentet idéz

Kinyílt a bicska a zsebemben. Ma olyat olvastam, ami a pofátlanságon is túl megy. Egy agent provocator-től, akinek már régen persona non grata-nak kellene lennie Magyarországon és először a kiutasítási, majd utána a beutazási tilalmi listán lenne a helye. Ez a Jóbarát Andriska (Andre Goodfriend) az első magyar szentet meri a szájára venni. Nem is lenne ezzel baj, ha lenne erkölcse, melyről Prohászka püspök urunk is sokat értekezett már az 1800-s évek végén. Ez a vidéki neimand Szent István királyunk fiához írt intelmeiből mer idézni.



Goodfriend intelmei Orbánnak

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője Szent István intelmeiből idézett, nem sokkal az után, hogy Orbán Viktor a gazdasági bevándorlás negatívumairól beszélt. „Ebéd közben, más dolgok mellett, Szent István azon intelmeiről beszélgettünk, amik a sokszínűség előnyeiről szólnak” – írta hétfő délután közösségi oldalán André Goodfriend.

Az amerikai diplomata a kiírás mellé be is linkelte Szent István intelmeit, amelynek hatodik parancsolata a külföldiek befogadásáról és a telepesek ellátásáról szól. Belinkelte még II. János Pál pápa magyaroknak írt levelét is, amelyet a katolikus egyházfő a millennium alkalmából írt.

Orbánnak szólhatott az intelem


Bár André Goodfriend nem nevesítette Orbán Viktort, valószínűleg a miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatára reagált. A kormányfő a hétvégén Párizsban azt mondta, hogy "A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont". 

Forrás: origo.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Leison, Kyrie Leison