"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. december 8., hétfő

Karácsonyi (nem) meglepetés: Egyre intenzívebb a keresztényüldözés

"Eljön az óra, s már itt is van, amikor szétszéledtek, ki-ki megy a maga útjára, s magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Azért mondtam el ezeket nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot.” [Jn 16,32-33]

A világ országai közül a kommunista Észak-Koreában üldözik a legerősebben a keresztényeket, de rendszeres üldözésük világviszonylatban az iszlám szélsőségességnek tudható be – derül ki az Open Doors keresztény segélyszervezet kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből.



Észak-Koreát Szaúd-Arábia és Afganisztán követi a sorban. Az Open Doors becslése szerint világviszonylatban 100 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Sokan közülük, mint éppen Észak-Koreában, csak titokban gyakorolhatják vallásukat.

Az Open Doors Világüldözés-index 2013 című kiadványának adatai szerint elsősorban Afrikában erősödött a keresztényüldözés. A fekete kontinens országai közül először szerepel a szervezet listáján Mali, Tanzánia, Kenya, Uganda és Niger.

Bár a keresztényüldözés növekszik, ennek ellenére sok országban nő a keresztény közösségek száma – olvasható a jelentésben. Afrikában és Latin-Amerikában az 1970-es évek óta megduplázódott, Ázsiában pedig megháromszorozódott a számuk.

Az Open Doors jelentése a 2011. november eleje és 2012. október vége közötti időszakra vonatkozik. A segélyszervezet évente értékeli a keresztények vallásszabadságának helyzetét a világ 50 országában saját felmérési, szakértői becslések és a keresztények elleni támadásokról szóló jelentések alapján.

Forrás: maszol.ro

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison