"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. október 7., kedd

Értékromboló szekta alakul hazánkban: az Istelenek

Első hazai összejövetelére készül a két humorista alapította Sunday Assembly, egy nemzetközi ateista egyházmozgalom Budapesten. Külföldön már 28 településen működnek, év végére világszerte 100 városban szeretnék hirdetni sajátos igéjüket. Egyetlen nap alatt duplájára nő a Sunday Assembly mozgalom nemzetközi közössége, amikor vasárnap [2014. 09. 28]világszerte 33 új városban, köztük Budapesten alakul meg a szervezet helyi egyesülete – írják magyar nyelvű honlapjukon.



A Sunday Assembly egy vallás nélküli egyház, célja pedig, hogy küzdjön a modern világban meglevő magány és elszigeteltség ellen.

Humorista alapítók


"Ha egyetlen Isten létezéséről sincsenek szilárd bizonyítékaink, miért ne éljünk úgy, mintha ez lenne az egyetlen életünk? Így minden perc édesebb és értékesebb lesz" – érvel Sanderson Jones, a Sunday Assembly egyik alapítója.

Társával, Pippa Evans-szal tavaly januárban alapították az ateista egyháznak becézett mozgalmat, amelynek célja, hogy közösségi élményeket adjon az embereknek: közös éneklést, felolvasásokat, érdekes előadásokat, együtt sütizést. A két alapító tag humorista, stand up comedy előadásokat adnak elő.

Csodálkozz többet!


Mottójuk: „Élj szebben, segíts gyakrabban, csodálkozz többet!" Küldetésünk pedig az, hogy segítséget nyújtsunk ahhoz, hogy mindenki felfedezze és megvalósítsa a benne rejlő lehetőségeket.

Akit érdekel a budapesti gyülekezet, az látogasson vasárnap el a Dohány utcai Roham bárba, ahol 16.00 órakor kezdődik az összejövetel. Előadás tart többek között Halácsy Péter, a Hősök Tere mozgalom tagja is.

Forrás: origo.hu

Kyrie Leison, Kyrie Leison, Kyrie Leison

Apologéta: egy történetet egy példát mondok el és  felteszek egy kérdést:

  1. Történet: volt nekem egy [Isten nyugosztalja] öreg ferences pap barátom, aki élete kilencven körüli évében és papságának közel hatvan éve alatt meg tudta számolni egy keze ujjainak számán, hogy a halálos ágyán hány ateista, kommunista, istentagadó nem tért meg Isten. Gyakorlatilag nem volt papi praxisa alatt 5 ember, aki a végén - ha mást és többet nem is ., de annyit mondott, hogy "jaj Istenem".
  2. Példa: Tételezzük fel, hogy nincs Isten. Akkor a halál után nem történik semmi, az ember teste elbomlik és "...isa por és homu vogymuk..." lesz, hogy a Tihanyi Alapítólevélben olvashatjuk. De ha van Isten, és a halálunk után meg kell előtte jelenni, hogy ítéletet mondjon földi létünkről és cselekedeteinkről, akkor mit fognak tenni az ateisták a jajgatáson és síráson kívül?
  3. Kérdés: az ateisták hogyan magyarázzák, hogy az embernek van a fizikai teste és van a lelke.
De az a tény, hogy a VII. kerületben [a zsidó negyedben] tartják az összejövetelt, az sok mindent elárul a gondolkodó ember számára.