"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. szeptember 28., vasárnap

Ferenc pápa befarolása: Izraeltől vár békét

Aligha felmérhető a tragédia, hogy ha már a nevezett sem tudja, hány az óra. Ha ki tudja, hányadik befarolása ez a mostani. Izraeltől vár békét ugyanis. Igen, Izraeltől! Az ember ilyenkor tényleg nem tudja, mit kérdezzen. Azt, hogy az ezt váró tényleg ennyire naiv, vagy ennyire foglya bizonyos köröknek?

Ám akármelyikről is legyen szó, a tény csak tény marad. Ugyanis amint a Magyar Távirati Iroda és a Mazsihisz honlapja szerdán Heisler András tájékoztatása alapján közölte, „a nemzetközi politikai helyzetről, a világban dúló konfliktusokról és a keresztények üldözéséről is szó volt Ferenc pápa a Latin-Amerikai Zsidó Kongresszus és a Zsidó Világkongresszus (WJC) küldöttségének szerda esti vatikáni találkozóján”. Amin „Ferenc pápa és a zsidó közösségek képviselői is azt hangoztatták, hogy a vallásoknak azért kell tenniük, hogy béke legyen a világban, a Közel-Keleten éppen úgy, mint bárhol máshol”.

Ahhoz, hogy valódi béke legyen végre a világon, persze egy kellene csak. Mindenkinek elfogadnia Jézus Krisztust megváltónak és a királyok királyának.

Arról azonban, hogy erre a mostani találkozón megjelentek közül mégis hányan hajlandók, nem szól a tudósítás. Nyilván nem véletlenül. Szólni csak arról lehetne ezen esetben, ami ott és akkor elhangzott. A hírcikk csak annyit jegyzett meg még, hogy „a békét szolgálta az a június 8-án a Vatikánban tartott békeima is, amelyen Ferenc pápa, Simon Peresz volt izraeli elnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök vett részt”. No meg legvégül, hogy „Ferenc pápa héberül búcsúzott el tőlük és jókívánságait fejezte ki a közelgő zsidó újév alkalmából”.

Tartjuk annyira szellemileg nagykorúaknak olvasóinkat, hogy most nem kezdünk el rovatunknak a zsidóság és a kereszténység viszonyát elemző írásaiból újból idézni. Csak ismételten megállapítjuk, hogy ott tartunk, Rómában sem működnek az iránytűk már. Reméljük azonban, hogy ez csak átmeneti állapot.
ifj. Tompó László

Forrás: hunhir.info

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: egyet kell értenem művelt írótársammal, csak én máshová teszem a hangsúlyt. Van egy pap barátom, aki sokat szokta emlegetni a "cave canem" latin mondást. Sajnos itt is igaz ez. Óvakodni kell azoktól, akik csak a háborút és az öldöklést szítják. Az én hangsúlyom a vastagon szedett és lilával kiemelt részen van. A Királyok Királyának az ünnepe előtt egy hónappal (Október utolsó Vasárnapja).