"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. április 15., kedd

Az Ószövetségi templom és újjáépítése

"Izrael fiai közül vedd magad mellé Áront és fiait, hogy mint papok szolgáljanak nekem. Áron, valamint Nadab, Abihu, Eleazár és Itamár, Áron fiai. Áronnak, a bátyádnak csinálj szent ruhákat dicsőségül és ékességül. Beszélj minden művészethez értő emberrel, akiket művészi képességgel áldottam meg. Ők készítsék el Áron ruháit, hogy fel lehessen kenni és hogy mint pap, nekem szolgálhasson. A következő ruhákat készítsék el: a melltáskát, az efodot, a felső köntöst, a hímzett vászoninget, a fejkendőt és az övet. Készítsenek tehát bátyád, Áron számára és a fiai számára szent ruhákat, hogy ő mint pap szolgáljon nekem. Használjanak hozzá aranyat, vörös és kék bíbort, karmazsint és bisszust." [Kiv 28,1-5]

Az Antikrisztus által kötött hétéves egyezmény valószínűleg a harmadik zsidó templom újjáépítése körüli konfliktusra is megoldást talál majd. Jeruzsálem a zsidó nép legszentebb városa. Mekka és Medina után ez a harmadik legfontosabb város a Muzulmánok számára is, sőt, sok keresztény szemében is szent, ezért elképzelhető, hogy Jeruzsálemet egy olyan nemzetközi várossá nyilvánítják majd, ahol minden vallás követői szabadon gyakorolhatják a hitüket.

Bár a hit szempontjából az épületeknek nincs jelentősége (Ap.Csel. 7:48), a templom újjáépítése ugyanakkor fontos eseménye az utolsó időknek, mivel sok bibliai prófécia beteljesedésében szerepe van. Például lehetővé teszi a régi zsidó véráldozatot, amit a judaizmus szerint csak a jeruzsálemi Nagytemplomban lehet elvégezni. [Dán 11,31; Mt 24,15; Mt 24,21; Dán 8,11]

Miközben az izraeli képviselők a jeruzsálemi Templomdomb szuverenitásáról vitatkoztak, a jeruzsálemi „szent helyen” tüntetés zajlott. Az arab demonstrálók tiltakoztak a templomdombi zsidó jelenlét ellen.

Közben Moshe Fieglin képviselő a Knessetben a következőket mondta:
A Templomdomb nélkül nincs hazánk. Se Tel-Avivban, se Haifában, se máshol. Itt az ideje, hogy véget vessünk szuverenitásunk lerombolásának Jeruzsálem szívében.

A baloldalhoz közelebb álló képviselők szerint a Templomdombbal kapcsolatos vita egy igazi lőporos hordó, ami bármikor felrobbanhat.

Zehava Gal-On képviselő szerint „senki sem kételkedik abban, hogy a zsidóknak joga van felmenni a Templomdombra,” de megkérdőjelezi, hogy ez bölcs lépés-e.

Az Izraeli Védelmi Erők által a hatnapos háború során elfoglalt Templomdombot 1967-ben a muzulmán Wakf felügyelete alá helyezték.

A Templomdomb megosztásával kapcsolatban Abbas palesztin elnök azt mondta, hogy „a Palesztin Hatóság nem egyezik bele az Al-Aksza mecset szuverenitásának megosztásába a békemegállapodás részeként, de lehetővé tenné a zsidó vallási imádatot a Nyugati fal mentén.

Izraelben már évek óta folyik a jövendő templomban szolgáló papok képzése, legalább 40 olyan férfi részvételével, akik a vallási előírásoknak megfelelő felmenői ágból származnak és elkészültek a papi öltözékek is.

Mindezt annak reményében tesszük, hogy hamarosan, erre kérünk ISTENÜNK, saját kezeinkkel építhetjük fel a harmadik templomot és elláthatjuk ezeket a papi kötelezettségeket,” mondta Yisrael Ariel Rabbi.

A Christian Post szerint „a rabbik soha nem tapasztalt számban látogatják a Templomdombot”. A zsidó vallás szerint szükséges napi áldozat kellékei is elkészültek. Érdekes fejlemény még, hogy az izraeli kormányon belül látható elmozdulás történt a jobboldali, vallásos és konzervatív beállítottság felé. Ez is az újjáépítés valószínűségét erősíti. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság 64 százaléka támogatja a templom újjáépítését.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: és a végső háború elközeleg. Legyen készen mindenki a végső elszámolásra, mert:
"Amint kijöttek a templomból, egyik tanítványa így szólt hozzá: 'Mester, nézd, milyen kövek és milyen épületek!' Jézus így felelt: 'Látod ezeket a hatalmas épületeket? Nem marad itt kő kövön, mindent lerombolnak.' Amikor az Olajfák-hegyén a templommal szemben leült, Péter, Jakab, János és András külön megkérdezték: 'Mondd, mikor fog ez bekövetkezni és mi lesz előtte a jel?” Jeruzsálem pusztulásának előjelei. Jézus így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen titeket! Sokan jönnek az én nevemben, s azt mondják, hogy én vagyok. És sokakat megtévesztenek. Ha majd háborúkról hallotok és háborús hírek terjednek, ne ijedjetek meg. Ezeknek be kell következniük, de még nem jelentik a véget." [Mk 13,3-7]