"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2012. november 15., csütörtök

A szekularizmus és a tudatlanság határai ...

Csaknem 4 ezer szavazatot kapott az amerikai kongresszusi képviselőválasztásokon a 19. században élt Charles Darwin (Apologéta: az evolúciós elmélet megalkotója).
A november 6-i szavazás napján Georgia tagállam 10. választási körzetben a szavazópolgárok saját kezűleg írták fel a szavazócédulákra Charles Darwin nevét és voksoltak rá.
Az akció Paul Brown republikánus-párti képviselőjelölt nyilatkozatával hozható összefüggésbe:

Hívei előtt mondott beszédében Brown ugyanis elmondta, hogy Darwin elmélete és számos más tudományos teória, amelyek az ember származását magyarázzák, – „mindez csupa hazugság, amely magából a pokolból jön”. A harcias kedvű képviselőházi tag választási körzetében a szavazópolgárok obskurantizmusnak [Apologéta: népbutítás] minősítették Brown szavait.
Forrás: Oroszország Hangja (Oroszország Hangja)

A kérdés feltehető.

Mi ebben az érdekes, mi ebben a fontos?

Mindössze annyi, hogy lehetséges a természetben az evolúció, az alkalmazkodás a megváltozott környezeti tényezőkhöz, de az nem, hogy az élet szerves anyaga (ráadásul hozzávehetjük a lelkünket is) szervetlen anyagból kialakuljon. Ennek a valószínűsége (bár én nem vagyok egy matematikai zseni, csak annyira értek hozzá, amennyire szükséges volt a mérnöki végzettséghez) gyakorlatilag NULLA. Így antinemecsekesen1, csupa NAGY BETŰVEL írva. Aki valaha tanult kémiát és némi bepillantást kapott a szerves kémiába is az láthatja, tudhatja ezt az igazságot. Ráadásul igazamat alátámasztja az 1960-s években felfedezett DNS, ami szintén azt bizonyítja, hogy ilyen nagyságrendű információt belekódolni egy DNS spirálba véletlenül (evolúciós alapon) nem lehetséges. Ráadásul, ha figyelembe vesszük, hogy egy új egyedhez két különböző egyedtől származó DNS fél szükségeltetik [legalább is az emlősöknél], az spontán nem alakulhat ki. Azon is elgondolkodhatunk, mennyi a fajok száma [megszámlálhatatlan]

Az evolúcionisták [Apologéta: Fejlődéstan] előszeretettel használják azt a megközelítést, hogy az ember és a főemlősök (majmok: gorilla, csimpánz stb.) genetikai állománya gyakorlatilag azonos (minimális eltérés található bennük) ezért az ún. "törzsfejlődésben lemásztunk [az ember] a fáról" . Én pedig kreacionistaként [Apologéta: Teremtéstan] azt mondom ez nem lehetséges, mert lelket nem lehet kifejlődni hagyni, hanem annak valahonnan jönnie kell. A római-katolikus egyház tanítása (dogmája) szerint a lelket a fogantatás pillanatában [tehát amikor az emberi - férfi - sperma megtalálja és megtermékenyíti az emberi - női - petesejtet] teremti Isten bele. Azt a lelket, melyet Isten szabad akarattal ruházott fel, hogy dönthessen és választhasson a JÓ és a ROSSZ között. A KEGYELEM és a BŰN között.

Ha visszatérünk az Oroszország Hangja cikkhez, hírhez, azt modnhatjuk, hogy az obskurantizmus nem a képvislő úr állítása, hanem Darwiné és az evoluciónistáké.

1 Külföldön élő, a magyar ifjúsági irodalmat esetleg nem ismerő olvasóimnak írom, hogy "nemecsek" A Pál  utcai fiuk [című ifjúsági regény] egyik szereplője volt, akinek a nevét büntetésből csupa kisbetűvel írták.